Ana SayfaKimdirHande Yener kimdir?

İlgili Postlar

Hande Yener kimdir?

Güçlü sesi ve etkileyici görünüşü ile son dönemde müzik piyasasında hızlı bir yükseliş yakalayan ünlü pop yıldızı Hande Yener’in başarılarla dolu kariyeri ve özel hayatını sizler için araştırdık. Ünlü şarkıcı ile ilgili kimdir, kaç yaşında, çıkardığı albümler neler gibi merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz. Hande Yener kimdir?
Bugün Doğan Ünlüler

Hande Yener kaç yaşında? Hande Yener aslen nereli? Hande Yener hangi burç?

Tam adıyla Makbule Hande Özyener 12 Ocak 1973 tarihinde Kadıköy, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Şu an 45 yaşında olan Hande Yener oğlak burcudur.

Hande Yener kimdir?

Çıkardığı albümler ile büyük başarı yakalayan sanatçı, Türk pop müziğine yeni bir soluk getirmiştir. Müziğinin yanı sıra kıyafetleri ve farklı saç stili ile son zamanların en dikkat çeken isimlerinden biri olmuştur. Pop müzik ile başladığı kariyerinde zaman zaman tarzını değiştirmiş, elektronik pop gibi değişikliklere gitmiştir. Kariyerindeki başarılara ile “Türk Pop Müziğinin Kraliçesi” şeklinde ünvanına sahip oldu. Bundan esinlenerek onuncu stüdyo albümüne Kraliçe (2012) adını verdi. Sezen Aksu’nun yanında bir dönem geri vokalistlik yaptıktan sonra Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret’i 2000 yılında piyasaya çıkardı, Bu albümün ardından 2002 yılında MÜ-YAP sertifikalı Sen Yoluna… Ben Yoluma…,

2004 yılında Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor ve 2006 yılında Apayrı olmak üzere art arda albüm çıkardı. 2000’li yılların en iyileri arasına girmeyi başardı. Yalanın Batsın”, “Sen Yoluna… Ben Yoluma…”, “Acele Etme”, “Kırmızı”, “Kelepçe”, “Aşkın Ateşi”, “Kim Bilebilir Aşkı”, “Romeo”, “Sopa”, “Bodrum”, “Ya Ya Ya Ya”, “Naber” ve “Sebastian” gibi şarkıları müzik piyasasında en çok dinlenen şarkılar oldu. Kendine dünyaca ünlü şarkıcı Madonna’yı örnek alarak imajı, klipleri ve performansları Madonna’nın izinden gitti. Hatta bir dönem Madonna gibi dünyaca ünlü yıldızlara benzer tarzıyla gündeme gelmişti. Türkiye’de 2000’li yıllarda tek bir albümü bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri olarak kayıtlara geçti. 2013’te YouTube’da en çok dinlenen Türk sanatçı olmuştur. Aynı yıl Veliaht isimli şarkı yarışmasında jüri koltuğunda oturdu. LGBT topluluğu tarafından bir gey ikonu olarak görülen Yener, 2008’de Kraliçe Fabrika’da filmine gey ikonu olarak konuk oyuncu olmuştur. 2015’te ticarete atılarak Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sebastian Beach Club adlı gece kulübü ve plajı işletmeye başladı. Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Hande Yener Sosyal Medya Hesaplar?

instagram Hesabı: https://www.instagram.com/handeyener
Twitter Hesabı: https://twitter.com/handeyener
Facebook Hesabı: https://www.facebook.com/handeyener

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler