Ana SayfaKimdirMelih Selçuk Kimdir?

İlgili Postlar

Melih Selçuk Kimdir?

Adını Feriha Koydum dizisiyle akıllarda kan Melih Selçuk kimdir? Melih Selçuk nerelidir? Melih Selçuk kaç yaşındadır? Melih Selçuk hangi burçtur? Melih Selçuk rol aldığı dizi ve filmler hangileri? Melih Selçuk biyografisi ve hakkında bilmek istedikleriniz…

Melih Selçuk Nerelidir? Melih Selçuk Kaç Yaşındadır? Melih Selçuk Hangi Burçtur?

Melih Selçuk, 7 Şubat 1984 senesinde Mardin’de Kızıltepe’de doğmuştur.35 yaşında olan ünlü oyuncu kova burcudur.

Melih Selçuk Kimdir?

Annesi ev kadını, babası çiftçi, 10 çocuklu ailede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Selçuk Türkçe’yi ilkokulda öğrendi. Ortaokul bittikten sonra Gaziantep Fen Lisesi’ni kazanıp yatılı olarak okudu ve mezun oldu.Melih Selçuk İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur.

Ünlü oyuncu Melih Selçuk, Üniversitede okurken kantinde gördüğü bir ilan ile başvurduğu zaman Semih Kaplanoğlu’nun 2008 senesinde yaptığı “Süt” filmine başrol oyuncusu olarak seçilmiş. Başak Köklükayaile başrolde oynadığı bu ilk filminde 16.Adana Altın Koza Film Şenliğinde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

2009 senesinde “Kasaba” adlı dizide Bülent Kayabaş, Talat Bulut, Öykü Çelik,Didem Balçın, Murat Ünalmış ile birlikte rol aldı.

2011 – 2012 yılları arasında “Adını Feriha Koydum / Emir’in Yolu” dizisinde Mehmet karakterini canlandırırken Vahide Perçin, Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Metin Çekmez, Deniz Uğur, Yusuf Akgün, Ceyda Ateş ile birlikte rol aldı.

2011 – 2013 seneleri arasında “Pis Yedili” adlı dizide Rüzgar karakterini canlandırırken Ayşegül Aldinç, Turan Özdemir, Asuman Dabak, Hazal Şenel, İlkay Akdağlı, Eda Ece, Melis Babadağ, Burak Alkaş, Halil Babür ile birlikte rol aldı.

Ünlü oyuncu Melih Selçuk, 2015 yılında başrollerini Ahmet Saraçoğlu, Ayfer Dönmez ve Haldun Boysan ile paylaştığı ‘O’nun Hikayesi’ filminde Salih karakterini can verdi.

Ödülleri :

2009 – 16.Adana Altın Koza Film Şenliği, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu

Filmleri ve Dizileri :

2015 – O’nun Hikayesi (Salih) (Film)
2015 – Adana İşi (Şimşek) ( Film)
2013 – Aşk Ağlatır (Atıf) (Film)
2012 – 2013 – Pis Yedili (Rüzgar) (Dizi)
2011 – Toprağa Uzanan Eller (Ahmet) ( Film)
2011 – 2012 – Adını Feriha Koydum / Emir’in Yolu (Mehmet) (Dizi)
2009 – Kasaba (Hüseyin) ( Dizi)
2008 – Süt (Yusuf) (Film)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler