Ana SayfaKimdirMelek Gençoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Melek Gençoğlu Kimdir?

Fatmagül’ün Suçu Ne?, Aşk-ı Memnu, Aşk Yeniden ve daha birçok popüler dizinin senaristi Melek Gençoğlu Kimdir? Melek Gençoğlu Nerelidir? Melek Gençoğlu Biyografisi ve hakkında bilinmeyenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Melek Gençoğlu Nerelidir? Melek Gençoğlu Kaç Yaşında? Melek Gençoğlu Hangi Burç?

Melek Gençoğlu, 13 Ekim 1959 tarihinde İstanbul’da Nişantaşı’nda dünyaya gelmiştir. 59 yaşında olan senarist terazi burcudur.

Melek Gençoğlu Kimdir?

Selim Sırrı Tarcan İlkokulu ve Nişantaşı Kız Lisesi’nden mezun olmuştur.  1980 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji ve Etnoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Sosyal psikoloji, umumi ve tecrübi psikoloji alanlarında ek dersler ve pedagoji eğitimi de almıştır. Gençoğlu, psikoloji öğretmeni olarak çalışmak istediği için stajını Nişantaşı Kız Lisesi’nde  psikoloji üzerine yapmıştır.

1980 yılının karışık ortamında tayinini isteyemez ve bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalmıştır. Çalışması gereklidir ve bir okul arkadaşının vasıtasıyla Türk Phillips’in muhasebe departmanında çalışmaya başlar.

Melek Gençoğlu, 8 sene özel Türk Phillips’in muhasebe departmanında görev almış. Boş vakitlerinde şiir ve hikaye yazarken bir arkadaşı Kandemir Konduk ile tanıştırmış. Gençoğlu’nun hikayelerini okuyup beğenen Konduk, ona “Mahallenin Muhtarları” dizisinin senaryo ekibinde görev vermiştir.

On bir yıl boyunca Mahallenin Muhtarları dizisini yazan altı kişilik ekipte görev aldı. Burada tanıştığı Ece Yörenç’le yolları bir daha hiç ayrılmadı. Ece Yörenç’le birlikte Ay Yapım’a geçerler ve orada ard arda Türk televizyon tarihinde yazmaya koyulurlar. Önce Zeynep dizisiyle başlamıştır, onu 24 Saat adlı bir polisiye takip etmiştir.

Darüşşafaka’nın gönülden destekçisi olan Melek Gençoğlu, “Darüşşafaka Velilerini Arıyor” programı kapsamında Darüşşafaka’da okuyan bir öğrencinin bir yıllık eğitim giderlerini karşılamış “Veli Bağışçısı” olmakla her fırsatta desteklerini sürdürmeye devam etmektedir.

Melek Gençoğlu, 1981 senesinde Aykut Gençoğlu ile dünya evine girdi. Aytuğ (d.1982) ve Ahmet (d.1986) isimlerinde iki oğlu vardır.

2006 senesinde Ece Yörenç’le birlikte Reşat Nuri Güntekin’in “Yaprak Dökümü” isimli 134 sayfalık romanını beş buçuk sene süren bir dizi filme dönüştürür. Daha sonra, Reşat Nuri Güntekin’in bir başka eseri Dudaktan Kalbe’nin dizisini kaleme alırlar.

2007 senesinde Türkan Şoray ve Cihan Ünal’ın rol aldığı komedi “Aşk Yeniden” isimli dizinin senaryosunu yazdılar. Sonrasında 2008 senesinde Halid Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu isimli romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinin senaryosunu yazdılar.

2007 senesinde “Menekşe ile Halil” dizisinin senaryosunu yazar Elif Şafak’la birlikte başlayıp sonra kendileri devam ettirirler.

2010 – 2011 seneleri arasında Vedat Türkali’nin aynı isimli film senaryosundan uyarlanan, yönetmeni Hilal Saral olan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” isimli dizinin senaryosunu Ece Yörenç’le birlikte kaleme aldı. Başrollerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in rol aldığı dizide diğer rolleri Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Serdar Gökhan, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Engin Öztürk, Deniz Türkali, Murat Daltaban Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran gibi ünlü oyuncular paylaşmıştır.

2014 senesinde yazar Nermin Bezmen’in “Kurt Seyit ve Şura” romanından uyarladıkları dizinin senaryosunu kaleme aldılar.

Ödülleri :

2010 – 1.İsmail Cem Televizyon Ödülleri – En İyi Uyarlama Senaryo (Aşk-ı Memnu 2. Sezon)

Filmleri ve Dizileri Senaryo :

2014 – Kurt Seyit ve Şura (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2013 – 2014 – Medcezir (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2011 – 2012 – Kuzey Güney (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2010 – 2011 – Fatmagül’ün Suçu Ne? (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2008 – 2009 – Aşk-ı Memnu (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2007 – Menekşe ile Halil (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2007 – 2008 – Dudaktan Kalbe (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2007 – Aşk Yeniden (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2006 – 2010 – Yaprak Dökümü (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2005 – Zeynep (TV Dizisi)
2004 – Çalınan Ceset (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Filmi)
2004 – Tatil Aşkları (TV Dizisi)
2004 – 24 Saat (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
2002 – Koçum Benim (Ece Yörenç’le birlikte) (TV Dizisi)
1992 – 2002 – Mahallenin Muhtarları (TV Dizisi)

Oyuncu :

2007 – Rastlantı (Komşu Kadın) (Kısa Film)
2007 – Menekşe ile Halil (Yenge) (TV Dizisi) (2 Bölüm)
2004 – Tatil Aşkları (Tatilci) (TV Dizisi)
2002 – Koçum Benim (Öğrenci Velisi) (TV Dizisi)
1992 – Mahallenin Muhtarları (Çeşitli) (TV Dizisi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler