Ana SayfaKimdirDoğan Duru Kimdir?

İlgili Postlar

Doğan Duru Kimdir?

Redd grubunun solisti, bas gitaristi, söz yazarı, besteci ve tenor Doğan Duru Kimdir? Doğan Duru’nun başarılarla dolu hayatını sizler için derledik…



Bugün Doğan Ünlüler

Doğan Duru Nerelidir? Doğan Duru Kaç Yaşında? Doğan Duru Hangi Burç?

Doğan Duru, 29 Eylül 1973 tarihinde dünyaya gelmiştir. 45 yaşında olan sanatçı Terazi burcudur.

Doğan Duru Kimdir?

Üniversite öğrencisiyken kardeşi Güneş Duru ile kurdukları Invictus Band grubu ile uzun süredir İstanbul’da mekânlarda konserler verdi. 1996 yılında Berke Hatipoğlu ile Ten grubunu kurdu. Daha sonra gruba Güneş Duru ve İlke Hatipoğlu’nun katılmasıyla grup çekirdek kadrosunu oluşturdu. Bu grupla 2002 yılında İstanbul’da çeşitli barlarda sahne aldı.

Ten grubu, adını Redd olarak değiştirerek 2000-2004 yıllarında albüm için çalışmalara başladı.

Doğan Duru 1993-2000 yıllarında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimleri tamamladı. Bu dönemlerde nelerden gelen bir ya da yayın üzerine Milano’ya gitti ve opera eğitimini burada devam ettirdi. Scuola Musicale Di Milano’da bulunan, Scala Operası’ndan Carlos Del Bosco’la birlikte opera çalışmalarına devam etti.

2001 yılında Ripatransone Atölyesi çalışmalarına, konuk sanatçılarına davet edildi ve bu orkestra ile İtalya’nın güneydoğuşlarından sözleşen konserlerde solist olarak Puccini aryalarını seslendirdi. 2002 yılında, İtalyan hükümeti tarafından, özel hükümler tarafından verilen hükümler hak etmişlerdir. Guisseppe Verdi Konservatuvarı’nda opera ve ilgili çalışmalarını ve çalışmalarını sürdürdü. Bu dönemlerde Milano’da şan resiltalleri ve konserler verdi.

2002 Mart ayında Türkiye’ye dönen Doğan Duru, İstanbul Operası’nın sınavlarını kazanıp İstanbul Operası’nın sözleşmeli sanatçısı oldu. Korolarda ve operalarda çeşitli roller alan Doğan Duru, 2002’de İstanbul Operası’ndan ayrıldı.

2002 yılında Temmuz ayında İspanya’da yapılan II. Uluslararası Malaga Jimena Festivali’ne davet edilen Duru, Malaga Pablo Ruiz Picasso orkestrası ve Coda Ensemble grubu ile orkestra şefliğini Andrés Rodrigo López’in yaptığı konserlerde solist sanatçı olarak sahne aldı. Burada Missa Brevis ve Mozart Requiem seçkin eserlerini seslendirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bulunan Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde, Sanat Eleştirisi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimini 2006 yılı eylül ayında popüler kültür üzerine yaptığı tez çalışması ile tamamlayan Doğan Duru, 2007 yılında Sabancı Üniversitesi’nde şan dersleri, 2008 – 2009 yılında da Aralık Derneği’nde de opera tarihi dersleri vermiştir.

1997 yılında, yönetmenliğini Mehmet Birkiye’nin yaptığı, Atilla Birkiye’nin yazdığı, Serdar Yalçın’ın bestelediği “Anlat Şehrazat” müzikalinde yaklaşık 1,5 yıl kadar oyunculuk ve şarkıcılık yaptı.

Yönetmenliğini Tunca Yönder’in yaptığı, Kemalettin Tuğcu’ya ait iki ayrı dramanın film müziklerini yaptı.

14 Ağustos 2008 tarihinde ise müzik yönetmenliğini Sabri Tuluğ Tırpan’ın, denetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı “Rock on Broadway” müzikalinde yer aldı.

2011 yılında Fox TV’de yayınlanmaya başlayan “Derin Sular” dizisinin jenerik müziğinin besteleyip ve sözlerini yazdı.

Albümleri

2005 yılında ilk albümlerini yanınlayan Redd grubu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Albümlerinde şarkı sözlerinin tamamı, müziklerin büyük bir bölümü Doğan Duru’ya aittir.

 

50/50 (2005)

Kirli Suyunda Parıltılar (2006)

Plastik Çiçekler ve Böcek (2008)

Gecenin Fişi Yok DVD (2008)

Prensesin Uykusu (2010)

Hayat Kaçık Bir Uykudur (2012)

 

Redd, son albümü Mükemmel Boşluk’u ise 2016 yılında Pasaj Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu.

Ödülleri

Doğan Duru, 2011 yılında da yönetmenliğini ve senaryosunu Cemil Ağacıkoğlu’nun yaptığı “Eylül” filminin müziklerini hazırladı. Film, 6. Dadaş Film Festivali’nde En İyi Film Müziği dalında ödül kazandı. Sanatçı, yine Cemil Ağacıkoğlu imzasını taşıyan “Tarla” filmi için yaptığı müziklerle ise 35. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Özgün Müzik Ödülü’nü kazandı.

 

Güneş Duru Kimdir?

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler