Ana SayfaKimdirGüneş Duru Kimdir?

İlgili Postlar

Güneş Duru Kimdir?

Redd’in gitaristi olan ve İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalında Arkeoloji üzerine doktora çalışmasını sürdüren Güneş Duru Kimdir? Güneş Duru Nereli? Güneş Duru Burcu? Güneş Duru’nun hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Güneş Duru Nereli? Güneş Duru Kaç Yaşında? Güneş Duru Burcu?

Güneş Duru, 29 Eylül 1973’de İzmit’te dünyaya gelmiştir. 44 yaşında olan Duru terazi burcudur.

Güneş Duru Kimdir?

 Redd’in gitaristi olan Güneş Duru, üniversite yıllarında kardeşi Doğan Duru ile kurdukları Invictus Band ile uzun süre İstanbul’da konserler verdi ve bar performansları sergiledi. 1996 senesinin sonbaharında Redd’in ilk tohumlarının atıldığı Ten ve Red ile birlikte çalmaya başladı. Bu süreç Redd’in 2000 senesinde başlayan albümün hazırlık aşamasına kadar devam etti. Grupla birlikte çok sayıda konser ve bar performansı projesinde sahne aldı. Redd’in 50-50 ve Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde gitar ve geri vokallerle çalmıştır.

güneş duru kimdir
güneş duru kimdir

1992 senesinden beri Aşıklı Höyük, Arslantepe, Göllüdağ, Kaletepe, Tepecik, kazılarında çalışmış, halen Musular, Akarçay Tepe, Çatalhöyük kazılarında arkeolojiyi “bilim” çalışması olarak yapmaya devam ediyor. 2004 senesinde “An Architectural Perspective On The Issue Of The Origins of Settled Society In the Mid-Anatolian Region: A Comparison With Developments In The Levant, Middle Euphrates and Eastern Taurus Cultural Regions” adındaki araştırması ile ARIT (American Research Institute of Turkey) tarafından Hanfman Bursu’na layık görülmüştür ve başarı plaketi takdim edilmiştir.

Dünya Arkeoloji Kongresi (WAC) Yakın Doğu temsilcisi ve Toplumsal Arkeoloji Platformu’nun kurucularından biri olarak yer almaktadır.

Günümüzde hala İstanbul Üniversitesi’nde arkeoloji bölümü doktora öğrencisi olan Güneş Duru, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve University College London, Institute of Archaeology’de mimari restorasyon ve arkeoloji eğitimleri almıştır.

Istanbul Teknik Üniversi’tesinde mimarlık tarihi yüksek lisansını başarıyla tamamlamıştır. Bu alanlarda yazı ve makaleler yazan Güneş’in Türkiye’de arkeolojinin sorunlarının tartışıldığı “Arkeoloji Niye? Nasıl? Ne için?” adında, Oğuz Erdur ile birlikte editörlüğünü yaptığı bir de kitabı çıkarılmıştır. Güneş Duru, İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalında Arkeoloji üzerine doktora çalışmasına devam etmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler