Ana SayfaÜnlülerMehmet Ali Erbil 'den Müjdeli Haber

İlgili Postlar

Mehmet Ali Erbil ‘den Müjdeli Haber

Kaçış sendromu hastalığıyla mücadele eden ve kemik iliğindeki değişim nedeniyle kök hücre tedavisi görmeye başlayan Mehmet Ali Erbil ‘den müjdeli haber geldi. Detaylar haberimizin devamında….

Kurban Bayramı’nda Ekranlara Dönüyorum

Mehmet Ali Erbil, sevenlerinden gelen yoğun istek üzerine Çarkıfelek programıyla ekranlara geri döneceğini açıkladı. Erbil, gazeteci Olcay Ünal Sert’e yaptığı açıklamada “Gözlemlediğim kadarıyla halkımızın eskisine oranla çok daha fazla gülmeye ihtiyacı var. Bir aksilik olmazsa Haziran ayı gibi ya da Kurban Bayramı’nda, sürpriz bir kanalla sevenlerimle buluşmayı umut ediyorum, bende onları çok özledim.” dedi.

Mehmet Ali Erbil “En Çok Onu Özlüyorum”

Adile Naşit ile Birlikte Oynadım

Mehmet Ali Erbil, ‘Radyo Bir’deki ‘Sinemanın Sesi’ne konuk oldu. Erbil, devlet konservatuvarında okurken radyo ile çocuk tiyatrosunda oynadığını, TRT’de yabancı dizilerin dublajlarını yapmaya başladığını ve orada kendini gösterme fırsatı bulduğunu ifade etti.

18 yaşındayken ilk filminde Ayhan Işık ile rol aldığını, Adile Naşit ile de aynı filmde oynadığını anlatan Erbil, “Sonra televizyonlar başladı. TRT’de Derya Baykal ile ilk şov programını yapan kişiler olduk, ikili olduk ve televizyonun siyah-beyaz döneminde eğlence programı yaptık, müzik programı yaptık” dedi.

Türkiye’deki seslendirme çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine, “Seslendirme tabii baba mesleği. Küçüklüğümden beri babam (Sadettin Erbil) işe giderken onun yanında giderdim. O karanlık odada seslendirme yapardı. O günlerden beri ‘Bu iş nasıl yapılıyor?’ diye hep merak duyardım. Daha sonra oradaki dublaj yönetmenleri küçük roller vererek, beni de alıştırmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Eskiden Prova Yapardık

Seslendirmeleri her zaman sevdiğini söyleyen Erbil, sözlerine şöyle devam etti:

Eskiden TRT’de yaptığımız seslendirmelerde prova yapardık. Filmin senaryosunu alır ‘Nerede duruyor, nerede hızlı konuşuyor, nerede yavaş konuşuyor?’ diye işaretlerdik. Ondan sonra tabii profesyonelleşince hiç onlara gerek bile kalmadı. Direkt kayda girmeye başladık. Kayıttan kulağımıza gelen orijinal sesi, elimizdeki Türkçe senaryolarla seslendirirdik.

Onu Çok Özlüyorum

Babası Sadettin Erbil ile bir anısına da paylaşan Erbil, “Hayal meyal hatırlıyorum, mahallemize sirk gelirdi. Babam rahmetli oraya götürürdü bizi. Hem böyle cambazlar olurdu hem de tiyatrocular ve oyuncular olurdu. O sirklere gitmek küçükken bizim en büyük zevkimizdi. Babam oraya götürürdü, en çok o onu hatırlıyorum ve özlüyorum” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler