Ana SayfaDizilerMasterChef'te Atatürk'ün En Sevdiği Yemekler Yapıldı

İlgili Postlar

MasterChef’te Atatürk’ün En Sevdiği Yemekler Yapıldı

MasterChef Türkiye 10 Kasım Salı akşamı özel bir bölümle ekrana geldi. İzleyicilere duygusal bir an yaşatan MasterChef’te Atatürk’ün en sevdiği yemekler yapıldı. Mavi ve kırmızı takım yarışmacıları, ünlü şeflerin kendilerinden istediği menüyü hazırlamak için mücadele etti.

Bu Hafta Ödül Oyununu Kim Kazandı?

MasterChef’te ilk turda takım olarak oynanan oyunda galip çıkan mavi takım oldu. İkinci turda mavi takımın yarışmacıları Esra, Özgül, Ayyüce, Ebru ve Serhat yarıştı. Ödül oyununun ikinci turu dört etaptan oluştu. Her turda en az puanı alan yarışmacı elendi. İlk etapta en az bilen Serhat oldu ve elendi. Özgül ile Esra dokuzar, Ayyüce ile Ebru yedişer tanesini doğru bilerek bir üst tura çıktı.

İkinci etapta yarışmacıların gözleri kapatıldı ve çeşitli peynirler tattırıldı. Ve yarışmacılardan bu peyniri doğru tahmin etmeleri istendi. Bu etapta en az bilen yarışmacı Ebru oldu ve elendi. Ayyüce, Esra ve Özgül sonraki etaba geçti.

Üçüncü etapta ise yarışmacılara çeşitli sorular soruldu. Soruların cevaplarını en az doğru tahmin eden Özgül elenirken finale Ayyüce ile Esra kaldı. Son etapta ise çorba tadımıydı. Mehmet şef tarafından çok çeşitli ürünler kullanılarak yapılan çorbanın tadına bakan yarışmacılar, içinde neler olduğunu bilmeye çalıştı. 22 adet ürün olan bu çorba içinde neler olduğunu yarışmacılar tek tek tahmin etmeye başladı. İki yarışmacı da yedişer ürünü doğru bildi. Bu durumda şefler, yarışmacılara onar saniye süre verdi. Esra, son tahminiyle ödülü kazanan yarışmacı oldu. Bu hafta 25 Bin TL değerindeki ödülün kazananı Mavi Takım’ın kaptanı Esra olmuş oldu.

MasterChef 2020 12. Haftasında En Favori İsimlerinden Biri Elendi!

Şefler, bu yemeklerin hazırlanması için takımlara 1 saat süre verdi. Bu süre bittikten sonra şefler, hazırlanan beş çeşit yemeğin tek tek tadımını yaptı. Sonrasında ise hangi yemekte hangi takımın daha başarılı olduğunu açıkladı. Mavi takım, etli bamya, irmik helvası ve fava yemeklerinde kazanırken, kırmızı takım ise ıspanaklı börek ve kuşkonmaz yemeklerinde galip geldi. Böylece mavi takım, 3-2 galip gelerek ödül oyununu kazanan takım oldu.

MasterChef 2020’de Atatük’ün sevdiği yemeklerden oluşan bir menü yapıldı. Şefler, günün anlam ve önemine binaen yapılacak yemekleri açıkladı. Ödül oyununda takımların yapması gereken Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menüde ise etli bamya, fava, haşlanmış kuşkonmaz, ıspanaklı el açması börek ve irmik helvası yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler