Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerMadame Web Gişede Ters Köşe Yaşadı

İlgili Postlar

Madame Web Gişede Ters Köşe Yaşadı

Tanıtımlarıyla merak uyandırsa da son dönemlerdeki süper kahraman filmlerindeki çöküşten Madame Web de kurtulamadı ve gişede çakıldı.

16 Şubat tarihi itibariyle vizyona giriş yapan Madame Web, dünyanın farklı ülkelerinde izleyiciler ile buluştu. Ancak ilk günlerden itibaren eleştirmenler tarafından yoğun şekilde eleştirilen film izleyicilerin de ilgisini çekmedi. 14 Şubat’ta ABD’de vizyonda yer alan film, yoğun eleştiriler altında beklenen ilgiyi görmedi. Sony tarafından beyaz perdeye uyarlanan ve yeni süper kahraman filmi olarak büyük beklentilerin olduğu Madame Web, düşük puanlar aldığı gibi yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Tüm bu eleştiriler ise filmin dikkat çekmesini önledi. Filmi izlemek isteyenler dahi yorumları gördükten sonra filmi izlemekten vazgeçti.

Madame Web Gişede Ters Köşe Yaşadı
Madame Web Gişede Ters Köşe Yaşadı

80 Milyon Dolarlık Bütçeyle Çekildi

Film için yapılan açıklamalarda çekimin 80 milyon dolara mal olduğu ifade edildi. Tatil döneminde ABD’de vizyona girmiş olmasına rağmen düşük bir hasılat alan film ancak 25.8 milyon dolar hasılata ulaştı. ABD’de dahi bu kadar düşük seviyelerde gişe rakamlarında kalınmış olması, Madame Web’in daha düşük bir başarı ile süreci kapatacağını gösterdi. Zira diğer süper kahramanlara göre Madame Web daha az tanınıyor. Bu durum, Sony’nin filmi eksi bütçeyle kapatması bekleniyor.

Madame Web Sonrası Dengeler Değişebilir

Madame Web ile süper kahramanların eskisi gibi ilgi çekmediği bir kez daha görüldü. Kendi vatanında dahi izlenme noktasında çok istekli olmayan izleyiciler, bu tarzdaki filmlerin daha az vizyonda olmasını sağlayabilir. Zira Sony’nin son dönemlerdeki etkinlikleri de bu durumu destekliyor. Filmler için tanıtımlar büyük önem taşıyor ve izlenme oranlarını da tanıtımlar etkili oluyor. Ancak Sony film için bir fragman yayınladığı gibi ikinci fragmanı dahi paylaşmadı. Tanıtım maliyetinde büyük ölçüde kısıtlamaya giden Sony, zararın neresinden dönülse kardır diyerek reklam bütçesini kurtarmayı tercih etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler