Ana SayfaÜnlülerMabel Matiz Twitter'da Gündem Oldu!

İlgili Postlar

Mabel Matiz Twitter’da Gündem Oldu!

Üniversite Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın bugün yapılan ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi’nde ünlü şarkıcı Mabel Matiz’in Fırtınadayım isimli şarkısında geçen bir sözün ne anlama geldiği soru olarak soruldu. Üniversite Sınavının ardından atılan binlerce tweetin hemen sonrasında Mabel Matiz Twitter’da gündem oluverdi. İşte Detaylar..

Mabel Matiz’in acı gününde Cumhurbaşkanından taziye…

Mabel Matiz Twitter’da Gündem Oldu!

YKS’nin bugün yapılan ilk oturumu olan TYT, saat 10.15’te başladı ve tam 165 dakikada tamamlandı. Aynı Sınavın Tükçe test sorularında ise Mabel Matiz olarak tanınan şarkıcı Fatih Karaca’nın bir şarkısında geçen cümlenin anlamı soruldu.

Mabel Matiz kimdir?

“Gözümün Gördüğü, Göğsümün Bildiği İle Bir Değil”

Üniversite sınavına girenlerden öğrenilen ilk bilgiye göre TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” biçiminde bir soru soruldu. Bu soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” sözü ile diğer yanda şarkıcı Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında da geçiyor. Ünlü şarkıcı Mabel Matiz, sınavın sonrasında sosyal medya platformu Twitter ‘da bugün gündem oldu.

TYT Mabel Matiz
TYT Mabel Matiz

Bugün yapılan ilk oturumu olan TYT’de Türkçe testinde 40, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, coğrafyadan 5, sosyal bilimler testinde tarihten 5, biyolojiden 6, felsefeden 5’er olmak üzere toplam 20, fizikten 7, temel matematik testinde 40 ve kimyadan 7 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru soruldu.

Mabel Matiz’den İzmir İtirafı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler