Ana SayfaÜnlülerMabel Matiz: Şarkılarımı, utandığım için kendimi gizleyerek paylaşıyordum

İlgili Postlar

Mabel Matiz: Şarkılarımı, utandığım için kendimi gizleyerek paylaşıyordum

Diş hekimliğinden sanatçı olma hikayesi ile dikkat çeken Mabel Matiz, yaptığı son röportaj ile oldukça konuşuldu.

LGBT hakları ve desteğinden şarkı sözlerine kadar çok farklı bir kimlikle müzik dünyasında yer alan Mabel Matiz, yeni albümü Maya ile yeniden müzik dünyasının gündeminde yer aldı. Anadolu’ndan ilham alarak hazırladığı yeni albümü ile oldukça konuşulan şarkıcı, gördüklerini ve yaşadıklarını sanata aktarmaya çalıştığını söyledi.

Yeni albümünde barış gibi önemli değerleri ön plana çıkaran ve “Vurma sen onları, gencecik oğlanları / Bunlar hep o ihtiyar dünyanın yalanları” sözleri ile dikkat çeken şarkıcı, bu sözleri de yorumladı. “İçim acıyor. Ne diyebilirim ki? Şiddet görselleriyle karşılaşmamaya çalışıyorum. Karşılaştığımda çok zorlanıyorum.” Diyerek şiddeti gördüğünde hissettiklerini söyleyen Matiz,  şiddete karşı bir duruş sergiledi.

Mabel Matiz kimdir?

Mabel Matiz annesinin adını albüme verdi

Anne ismi Maya oldu şarkıcı, yeni albümüne de annesinin adını vermeyi uygun görmüş. “Anne, baba, çocuk, geçmiş hikâyeleri anlamında çok yüklü… Dünyayı algılamaya başladığım, bilişsel olarak ilk dayakları yediğim zamanların şarkıları bunlar. O dönemlerim de yine bu coğrafyayla bağlantılı. Babam TIR şoförüydü. Bizi her aradığında ya Suriye’de, ya Lübnan’da, ya Irak’ta oluyordu. Daha sonra o toprakların nasıl parça pinçik edildiğini gördüm. Sanki çocukluğumla ilgili bir şeyler de parçalanıyordu. Albüm, biraz bu duygularla baş etme halini de içeriyor benim için. Bu duyguları kendimden huzurla salmak için başa döndürdüm kendimi. O yüzden de başlangıcımın, annemin adını verdim. ‘Maya’, annemin ismi olmanın yanı sıra kelime anlamı olarak da özle, hakikatle çok ilgili olduğundan bu çalışmaya çok yakıştı.” diyerek yeni albüm hikayesini de paylaşan Matiz, ilk çıkış yıllarını da anlattı.

“Gizleyerek paylaşıyordum”

Diş hekimliği okuduğu dönemlerde şarkılarını internete yüklemeye başladığını söyleyen Matiz, myspace üzerinden kendi adını gizleyerek şarkılarını paylaştığını söyledi. Tek gitarla söylediği şarkılar, kısa süre içerisinde fark edilirken ilk şarkı yüklemesinin üzerinden geçen 9 ay sonra da menajeri ile tanışarak müzik dünyasına adımını atmış. Bu yılları ise Mabel Matiz şöyle anlatıyor; “İlk yorum yazıldığında diş hekimliği son sınıftaydım. Şarkılarımı, utandığım için kendimi gizleyerek Myspace’te paylaşıyordum. Tamamen içgüdülerimle yaptığım, tek gitarla çalıp söylediğim şarkılardı. İlk şarkıyı paylaştıktan dokuz ay sonra hâlâ menajerim olan Engin’le (Akıncı) tanıştım. İlk albüm süreci son derece sancılıydı. İyi bir müzik dinleyicisiydim ama müzik üretmekle ilgili hiçbir fikrim yoktu. Her albümle biraz daha büyümüş ve köklenmiş hissediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler