Ana SayfaÜnlülerKüçük İskender Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı!

İlgili Postlar

Küçük İskender Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Küçük İskender lakabıyla tanınan ünlü şair Derman İskender Över, önceki gün kanser tedavisi gördüğü hastanede 55 yaşında hayata gözlerini yumdu. Küçük İskender için bugün Akatlar Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. Törene, ailesi, arkadaşları, sanat camiasından bir çok kişi ve sevenleri katıldı. Küçük İskender için saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Törenden sonra Küçük İskender’in ailesi taziyeleri kabul etti. Küçük İskender gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

 Son Dakika! Şair Küçük İskender Aramızdan Ayrıldı!

Küçük İskender Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Küçük İskender’in cenazesi, Ortaköy Büyük Mecidiye Camine getirilerek cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde, Zafer Algöz, Ahmet Mümtaz Taylan, Bedri Baykam, Can Bonomo’nun da aralarında bulunduğu bir çok ünlü oradaydı ve gözyaşlarıyla ünlü şairi son yolculuğuna uğurladılar. Küçük İskender’in naaşı alkışlarla son yolculuğuna uğurlanarak Zincirlikuyu mezarlığına götürülerek defnedildi.

AİLESİ VE SANATÇILAR ÜNLÜ ŞAİRİ KAYBETMENİN ACISINI YAŞADI!

Ünlü Ressam Bedri Baykam, Küçük İskender’in yeni kuşak Türk edebiyatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, onun güzel bir insan, candan bir dost olduğunu ve onu kaybetmenin büyük acısını yaşadıklarını söyledi. Sözcükleriyle en tatlı ve çarpıcı bir şekilde yansıttığı dizelerin herkesin belleğinde büyük izler bıraktığını söyledi.

Törende konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise, keşke dediklerini ve bu keşkelerin bir anlamı olduğunu, onun yazamadığı yüzlerce eserinden herkesin mahrum kaldığını, ama iyi ki dediklerini, iyi ki hayatlarına girdiğini ve eserleriyle kültürel mirasa çok önemli katkılar bulunduğunu dile getirdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasını yapmadan önce Küçük İskender’in “Ben Ölürsem” şiirini okudu. Törene katılan insanlar o şiirle gözyaşlarına hakim olamadı. Genç, konuşmasında bu yıl eylül ayında yapılacak edebiyat günlerinde onu yine bekliyorken, onun bu sefer farklı yerden, şiir teknesinden değil ma şiir teknesindeki en az bin kişinin seslendirdiği bir Küçük İskender misafirperverliğin de olacağını belirtti.

KIZ KARDEŞİ KÜÇÜK İSKENDER’İ ANLATTI!

Törenden sonra Küçük İskender’in kız kardeşi Gül Elif Çubuktar göz yaşları içerisinde abisini anlattı. Abisinin saatsiz duramadığını sürekli saatine baktığını, onun olağanüstü vicdanlı bir adam olduğunu, 80’li yılların bütünleyicisi olduğunu, adeta o dönemi tamamlamak üzere geldiğini ve bu çemberde kendisine büyük bir yer açtığını dile getirdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler