Ana SayfaYaşamGüzellikKimsenin Bilmediği 10 Güzellik Sırrı!

İlgili Postlar

Kimsenin Bilmediği 10 Güzellik Sırrı!

Yediden yetmişe herkesi ilgilen; Hollywood’un güzellik uzmanı Harold Lancer’dan Hollywood güzellik sırlarından derlediğimiz haberimizden püf noktalar sizlerle.

Pamuk pedlere dikkat!

Cildinize herhangi bir makyaj malzemesi uygularken parmaklarınızı kullanmanız etkili ve kontrollü bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Fakat pamuklu pedler aşırı emici olduklarından dolayı hem kontrollü hem de etkili değillerdir. Bu durum tonlama losyonu için de geçerlidir. Fakat bunu yaparken parmaklarınıza az miktarda ürün almayı ve küçük hareketler ile uygulamayı unutmayın

Kırışık istemeyenler dişlerinizi sıkmayın!

Dr. Lancer’ın ilk öngördüğü; ince çizgilerin ve kırışıklıkların ana nedeni diş sıkmak. Bununla birlikte somurtmak da bir başka neden. Bazı insanların selfie çekilirken duck face (dudak büzmek, ördek yüz) yapması, konuşmuyorken bile somurtması, diş sıkması ve benzeri alışkanlıklar yüz sağlığı için pek iyi alışkanlıklar değil. Bu yüzden çizgiler ve kırışıklıklar için bu tarz hareketlerden kaçınmaya çalışın.

Güneş koruyucu kremlere dikkat!

Eğer düzenli olarak güneş kremi kullanıyorsanız veya günlük olarak kullandığımız krem, güneş koruma faktörü içeriyorsa; fondöten kullanmayın. Çünkü bu, cildinizin dokusuna zarar vererek daha kalın olmasına neden olur.

Nemlendiri kremi doğru zamanda kullanın!

Dr. Lancer yüzünüzü yıkadıktan 60 saniye sonra nemlendiricinizi uygulamanızı öneriyor. Çünkü nemlendirici kremi 60 saniye sonra uygulamak yüzün daha fazla nem tutmasını sağlıyor. 60 saniyeden daha fazla beklemek, yüzdeki ince su tabakasının kaybolarak, cildin nem kaybetmesine neden oluyor.

Ağdaya gitmeden alkole hayır diyin!

Ağdadan önceki gün alkol tüketirseniz daha az etkili ve daha fazla acı verici olur.

 

 

Makyaj yapmadan önce..!

Astar genellikle ciltten kaynaklanan nem kaybını önlemeye, gözeneklerinizi korumaya, yağlı cildiniz varsa akne riskini azaltmaya yardımcı olur.

… şampuanla sivilcelerinizden kurulabilirsiniz!

Planlarınız beklenmedik bir sivilce yüzünden mahvolacak gibi görünüyorsa, işte muhteşem bir öneri! Kepek önleyici şampuanla yüzünüzü yıkamayı deneyin! Çünkü kepek önleyici şampuanlar,sivilce ve akne tedavisine iyi gelen çinko pritiyon içerir. Bu şampuanları düzenli olarak kullanmak iyi bir fikir değildir; fakat haftada bir kere kullanabilirsiniz. Ayrıca bunu yapmadan önce dermatoloğunuza danışmayı unutmayın.

Karbonat kullanın!

Bazen saçınız için kullandığınız şekillendirici ürünleri, saçınızdan temizlemek çok kolay olmaz. Böyle durumlarda şampuanınıza 1 tatlı kaşığı karbonat eklemeyi deneyin. Saçlarınızın sprey, jöle gibi şekillendirici ürünlerden daha iyi arındığını hissedeceksiniz. Bu sayede saçlarınız tertemiz ve parlak görünecek.

Kahvaltıdan önce dişlerinizi fırçalayın!

Siz uyurken mikroplar ve oral bakteriler ağzınızda yaşamaya devam eder. Dişlerinizi kahvaltı yapmadan önce fırçalarsanız, bakterilerin sebep olduğu artıkları yutmamış olursunuz. Ayrıca Dr. Lancer bu basit kurala uyan kişilerin daha iyi bir cilde sahip olduğunu belirtiyor.

Sıcak su ile yıkanmayın!

Oda sıcaklığında su ile yıkanmak ve oda sıcaklığında su içmek sağlığımız için en uygun olanıdır. Çok soğuk veya çok sıcak su, cildi kuru bir hale getirir. Bu alışkanlığı edinmek biraz zaman alabilir, ancak sonuçlarından kesinlikle memnun kalacaksınız; cildiniz için en ideal su sıcaklığının bu olduğunu fark edeceksiniz.

Saç bakımınız için..!

Hindistan cevizi yağı cilt ve saç sağlığınız için kullanabileceğiniz muhteşem bir üründür. Hangi cilt türüne sahip olursanız olun, hindistan cevizi yağı ihtiyaçlarınıza uyum sağlar. Yüz maskesi, vücut kremi ve tırnak kremi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca saçlarınız için de mükemmel bir nemlendirici ve onarıcıdır.

Saçlarınız kuruyken yüzmeyin!

Yüzmeden önce saçlarınızı tatlı suyla ıslatın. Bu şekilde saçların aralarındaki küçük boşluklar dolarak, tuza ve klora karşı dayanıklı olacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler