Ana SayfaKimdirKerem Tunçeri Kimdir?

İlgili Postlar

Kerem Tunçeri Kimdir?

İfaşalarla gündemden düşmeyen basketbolcu Kerem Tunçeri kimdir? Kerem Tunçeri kaç yaşında? Kerem Tunçeri aslen nereli? Kerem Tunçeri hangi burç? Kerem Tunçeri hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Kerem Tunçeri Kaç Yaşında? Kerem Tunçeri Aslen Nereli? Kerem Tunçeri Hangi Burç?

Kerem Tunçeri 14 Nisan 1979 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Kerem Tunçeri, Koç burcudur.

Kerem Tunçeri Kimdir?

Eski Türk Milli basketbolcudur. Çocukluğundan beri basketbolla ilgili olan Kerem Tunçeri Abisi Kemal Tunçeri’nin izinden girmişti.

Kerem Tunçeri profesyonel basketbol kariyerine 1997 senesinde Galatasaray’da başlamıştır. İlk iki sezonunda bekleneni pek veremese de üçüncü sezonunda başarılı bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Kerem Tunçeri 1998-99 sezonunda Efes Pilsen’la oynanılan maçta 20 sayı yaparak bir kariyer rekoru kırmıştır. Bu rekorla büyük bir çıkış yakalayan Kerem 1998-99’de maç başına 8.5 sayı, 1.6 ribaunt, 2.5 asist ve 1999-20 sezonunda ise 28 dakika sürede 8.6 sayı, 1.3 ribaunt, 2.8 asist ortalamalarıyla oynamıştor.

4 Aralık 1999 tarihinde oynanan Fenerbahçe maçında 19 sayılık başarılı performansıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çeken Kerem Tunçeri bu atağıyla takımına maçı 59-53 kazandıran isim olmuştur. Bir sonraki sezonda “Efes Pilsen” takımına transfer olan  Kerem Tunçeri, toplam plam 3 kez TBL şampiyonluğu kazanma başarısı göstermiştir.

2005-06 sezonu başında ligin önemli takımlarından Beşiktaş Cola Turka’nın teklifini kabul eden Kerem Tunçeri bu takımdaki performansıyla kendisini bir kez daha Avrupa’ya göstermiştir.
Sene ortasında Liga ACB’nin önemli takımları Tau Ceramica ve Barcelona’dan teklif alsa da Beşiktaş’ı yarı yolda bırakmamayı tercih eden Kerem Tunçeri  2006-07 sezonu için İspanya’nın ve Avrupa’nın en önemli takımlarından Real Madrid ile anlaşmıştır. 2008 yazında birçok İspanyol ve Türk kulübünden teklif almasına rağmen Rus kulübü Triumph Lyubertsy’i tercih eden Kerem Tunçeri bu takımla 2 yıllık sözleşme imzalasa da, kısa süre sonra sözleşmeyi feshederek 2008-09 sezonunun ikinci yarısından itibaren Efes Pilsen ile anlaşmıştır.
 2008-09 sezonunda Efes’teki 4. TBL şampiyonluğunu kazanan Kerem Tunçeri,  2012-13 sezonunun ardından kaptanlığını yaptığı ve 5 yıl formasını giydiği Anadolu Efes’ten ayrılmıştır.

2013-14 sezonu için TBL’de Ankara şehrini temsil eden Türk Telekom takımı ile anlaşan Kerem Tunçeri 2017 yılında Basketbol kariyerini noktalamıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler