Ana SayfaÜnlülerKalben'in bir milyonluk davasında flaş gelişme! Mabel Matiz gelmeyince...

İlgili Postlar

Kalben’in bir milyonluk davasında flaş gelişme! Mabel Matiz gelmeyince…

Kalben ve eski menajeri Engin Akıncı arasında geçen bir milyon liralık cezai tazminat davası devam ediyor. Davanın görülen duruşmasına Mabel Matiz’in katılmaması ile sonuca varılamadı. Mahkemeden ne karar çıktı? Detaylar haberimizde…

‘Kalben’ müziği bırakıyor mu?

Kalben ve Engin Akıncı davası

Ünlü şarkıcı Kalben ve onu internetten keşfederek ünlü olması konusunda önünü açan eski menajeri Engin Akıncı arasındaki bir milyon liralık cezai tazminat davası devam ediyor. Kalben’in sahne, konser ve reklam gelirinin yüzde 50’sini alan menajeri Akıncı ile sözleşmesini fesh etmesi ile Engin Akıncı Kalben hakkında bir milyon liralık cezai tazminat davası açmıştı. Sözleşmenin ‘kelepçe mahiyeti’nde olduğunu iddia eden Kalben, mücadelesine devam ediyor.

Bir milyonluk dava görüldü

Kalben ve Engin Akıncı arasındaki İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın son duruşması görüldü. Kalben’in yerine duruşmaya avukatı Ahu Ülgen katılırken, Engin Akında duruşmada avukatları ile birlikte hazır bulundu.

Mabel Matiz gelmedi

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz, menajer Engin Akıncı lehine tanıklık yapacaktı. Ancak, Matiz duruşmaya gelmedi. Engin Akıncı, Mabel Matiz’in duruşmaya katılmaması hakkında; Mabel’in böyle bir davada yer almasını istemediklerini ifade etti.

Maddi ve manevi katkısı oldu

Engin Akıncı’nın tanığı Hamit Ergin Nuhoğlu’nun dinlendiği duruşmada; Mabel Matiz projesinin prodüksiyon amiri olarak 2015 yılında görev aldığını ifade eden Nasuhoğlu, “Bir yıl sonra Engin bey internetten keşfettiği Kalben’in şarkılarını bize 2016’da dinletti. Kalben’in ilk albümünün yapımcılığını ve menajerliğini üstlendik. Bir yolu boyunca müthiş çıkış yaptı. Engin Bey’in maddi ve manevi katkısı çok oldu. Sanatçıya doğru yolu gösteren bir kişi olarak Engin Bey konserlere giderdi.” diye konuştu. Kalben’in avukatı Ahu Ülgen, Engin Akıncı’nın tanığı Hamit Ergin Nasuhoğlu’na “Kalben ile ilgili hangi çalışmalara ortak oldunuz ?” sorusunu sordu. Nasuhoğlu, bu soruya “Kalben Hanım için sahne şovları, ışık şovları, orkestranın kurulması ve yurt dışı konserlerini bizzat ben üstlendim. Büyük çaplı işlerde de Baha Över’e destek verdim. Ayrıca Kalben hanımın stüdyo çalışmasından başlayarak, albümün yapım aşamasında, klip çekimlerinde, konser planlamalarında danışman olarak görev aldım.” şeklinde yanıt verdi.

Şarkıyı vermekten vazgeçti

Tanık Hamit Ergin Nasuhoğlu, ‘Aşk Çeşmesi’ isimli şarkısını Kalben’in, Mabel Matiz’e hediye ettiği konusunda bilgisinin sorulması üzerine “Kalben önce şarkıyı Mabel Matiz’e hediye etti. Engin Bey’e kayıt masraflarını yaptırdıktan sonra vazgeçti.” şeklinde konuştu.

Duruşma, tanığın dinlenmesi ve dosyanın bilirkişiye gönderilmesi ile ertelendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler