Ana SayfaYaşamSağlıkKadın pipisine ne denir? Kadın özel bölgesine verilen adlar nelerdir?

İlgili Postlar

Kadın pipisine ne denir? Kadın özel bölgesine verilen adlar nelerdir?

Çocukların yürümeye, konuşmaya başlaması gibi cinsel olarak gelişmesi de gelişimlerinin normal bir sürecidir.  Bu sebeple çocukların cinsellik, özel bölgeleri(genital bölgeleri) ile ilgili soruları da son derece normaldir. Çocuğun cinsel organına merakı tuvalet eğitimi ile başlar. Bu süreçte anne ya da baba bilgilendirici olmalı, çocuğunun sorularını cevaplamalıdır.

3-4 yaş aralığında çocukların cinsiyetlerine olan ilgileri gelişmeye başlar.  Çocuklar, kız veya erkek olduğunu fark ederek, bedenini tanıma sürecine girerler. Kız ve erkek çocukları kendi özel bölgelerini tanımaya başladıkları kadar karşı cinsiyetin özel bölgelerini de merak edebilirler.

Kadın pipisine ne denir?

Vajina, çocuklar arasında kadın pipisi olarak bilinmektedir. Kız çocuklarının cinsiyet(üreme) organlarına “vajina” denir.  Erkek çocukların cinsiyet organına ise penis denir.  Kadın pipisi bir diğer adıyla vajina, erkek çocuklarınınkinden farklıdır.  Vajina dıştan görebildiğimiz kadarıyla kızların vücuduna yapışık bir şekilde devam ederek, içeri doğru devam eder.  Bu sebeple erkek çocuklarının cinsiyet organından farklı gözükür.  Nasıl ki mide, bağırsak, akciğer gibi organlarımız dıştan görülemiyorsa, vajinanın iç kısmı da dıştan görülemez. Çocuklar kadın cinsiyet organlarına kadın pipisi, kelebek, kuku, kuş gibi birçok farklı ad ile hitap edebilirler. Doğrusu “vajina” olacaktır. Vajina bir cinsiyet organıdır, vücudumuzdaki herhangi bir organımız kadar önemlidir bizim için, bu sebeple de utanacağımız bir bölge değildir.

 

Bedenin ve özellikle özel bölgelerin bilimsel ve doğru isimleri ile kullanılması, beden ile ilgili diğer şeylerin de normal kılınması ve algılanması için son derece önemlidir.  Bu sayede bu konular dalga konusu olmadan, normal bir şekilde konuşulabilir.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler