Ana SayfaYaşamSağlıkMetabolizmayı Yenileyen Intermittent Fasting Nedir?

İlgili Postlar

Metabolizmayı Yenileyen Intermittent Fasting Nedir?

Intermittent fasting nedir, sorusunun yanıtı olarak verilebilecek Intermittent Fasting, gün içerisinde yenilen gıdaların düzeninin değiştirildiği bir beslenme programıdır. Hemen her yaşam stiline uygun hale getirilebilen bu metdun temelinde, oruç tutmak bulunur. Yiyeceklerin yeme zamanını ve şeklini belirlemenizi sağlar. Beslenme alışkanlığınızı değiştirmenize yardımcı olup sağlıklı bir yaşam kazandırır. Sen de, intermittent fasting ile damak tadına uygun gıdalarla gönül rahatlığıyla beslenebilir ve kilo verip fit kalabilirsin! Peki intermittent fasting nedir, gel detaylara göz atalım…

Aralıklı Oruç Nam-ı Diğer Intermittent Fasting Nedir?
Intermittent fasting nedir, sorusu kısaca, beslenme saatlerinin gün doğumu ve batımı ile ilişkili olduğu bir düzen olarak yanıtlanabilir. Uzun açlık süreleri ve az öğün ile beslenilen bu yöntemin amacı, sağlıklı beslenmektir. Bedensel ihtiyaçlarınıza uygun besin değerlerine sahip gıdalar yemen gerekir. Öğün saatleri, metabolizmanın işlevselliğini artırmak üzerine düzenlenir. Vücudun onarım mekanizmaları, yağ metabolizması ve detoks sistemi sorunsuz bir şekilde görevlerini yerine getirir. If ne demek ya da intermittent Fasting nedir sorusunun yanıtı da beslenme saatlerinin düzenlenmesinden geçer.

 

Vücudunuzu Tazeleyen Aralıklı Oruç Diyeti Çeşitleri
Sürdürülebilir olması ile dikkat çeken if diyeti, öğünlerin düzenli ve sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır. Genel olarak da Intermittent Fasting nedir, sorusu, 3 farklı modelle açıklanabilir;

16/8 yöntemi ile intermittent fasting nedir: Akşam yemeği ile ertesi günü kahvaltısı arasında 16 saat açlık olmasıdır. Kahvaltıdan itibaren 8 saat yemek yenip bu aralığın akşam 8’i geçmemesi önemlidir.
24/1 yöntemi ile intermittent fasting nedir: Son öğünden 24 saat sonra tekrar yemek yenmesidir. Haftada 1 gün yapılması önerilir. Metabolizmanın temizlenip dinlendirilmesine destek olur.
5/2 yöntemi ile intermittent fasting nedir: Haftanın 5 günü normal, 2 günü kısıtlı beslenmektir. 2 gün, normal tüketilen besin miktarının 4’te 1’nin alınması ile gerçekleştirilir. Günlük kalori ihtiyacının sadece %25’nin alabilirsin.

Intermittent Fasting Diyetinin Faydaları

Beslenme programını sağlıklı gıdalar ile doldurmanı sağlayan Intermittent Fasting, gün içerisinde vücudunun ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Aralıklı oruç diyet listesi ile sağlıklı bir metabolizma ve hayallerindeki fit görünüme sahip olabilirsin. Programı uygulamadan önce faydalarını öğrenmeye ne dersin?

  • Vücudun açlık sırasında strese karşı savunma geliştirmesini sağlamak,
  • Yağ yakımını artırarak metabolizmayı hızlandırmak,
  • İnsülin duyarlılığını artırmak,
  • Tip2 diyabete karşı koruyucu olmak,
  • Trigliserit seviyesini düşürmek,
  • Doku onarım faaliyetlerini gerçekleştirmek, Gen yapılarının fonksiyonlarında değişiklik yaratmak.

 

Aralıklı Oruç Diyetini Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Intermittent Fasting nedir, sorusunu yanıtlarken uygulamada dikkat edilmesi gereken noktaları bilmen gerekir. Sağlığı iyileştirme amacıyla uygulanan bu yeme düzeni, beslenme modelini kalıcı olmasını sağlar. Çalışan, ev hanımı ya da öğrenci fark etmeksizin herkesin uygulayabileceği bir yöntemdir. If diyet listesini uygularken göz önünde bulundurman gereken bazı noktaları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün;

Bu metotu dilerseniz 21 gün dilerseniz de belirli gün veya haftalarda uygulayabilirsin.
Paketli, işlenmiş, unlu ve şekerli gıdalardan uzak durmanda fayda var. Sebze, meyve, kuru baklagil ve et odaklı bir beslenme programı takip edebilirsin.
Tatlandırıcı içerikli gıdalardan uzak durman, vücut üzerinde yaratabileceği olumsuzluklardan da etkilenmeni engeller.
Fıstık ve badem ezmesi, tahin, lifli gıdalar, deniz ürünleri ile yeşillik gibi gıdaları tüketebilirsin.

Aralıklı Oruç Diyetini Uygulamadan Önce…
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi aralıklı oruç nedir, sorusu tamamen beslenme düzenini odaklar ve doğru içeriklerlerle beslenmeni hedef alır. Sağlıklıdır. Dinlenmiş bir metabolizma ile kendini daha dinç hissetmeni sağlar. Ancak dikkat, doktoruna danışman şart! Özellikle hipoglisemi, tip 1 diyabet, hormonal bozukluk ve düşük tansiyon sahibi olanlar, hamilelik döneminde bulunan kadınlar, düzenli ilaç kullananlar veya yeme bozukluğu olan kişilerin bu orucu uygulamaması gerekir.

Sen de intermittent fasting nedir, sorusunun ardından harekete geçip orucu uygulamak isteyenlerden, Juico’nun harika beslenme paketlerini deneyimleyebilirsin. Hemen kendine uygun olanı tercih edip yeni düzenin tadını çıkarabilirsin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler