Ana SayfaÜnlülerİşte Aslı Enver’in Bilinmeyen Hastalığı !

İlgili Postlar

İşte Aslı Enver’in Bilinmeyen Hastalığı !

Rol aldığı birbirinden başarılı projelerle izleyicinin gönlünde taht kuran güzel oyuncu Aslı Enver’in çocukluğundan beri mücadele ettiği pek çoğumuzun bilmediği bir rahatsızlığı var…

İstanbullu Gelin dizisinin Süreyya’sı, Kavak Yelleri’nin Mine’si, Suskunlar’ın Ahu’su  olan Aslı Enver, bir çok projeyle adından sıkça söz ettirdi. Peki Aslı Enver’in çocukluğundan beri peşini bırakmayan bir hastalık olduğunu biliyor muydunuz?

Disleksi İle Mücadele Ediyor

Aslı Enver, dinleme, okuma, yazma, işlem yapma ve matematik öğreniminde güçlük ile kendini belli eden bir öğrenme bozukluğu yaşayan disleksi hastası… Zeka geriliğiyle karıştırılan hastalık Aslı Enver’in de yakasına yapışmış. Fakat Aslı Enver çok çalışarak, özellikle anneannesinin desteğiyle bu hastalıkla çocukluğundan bu yana mücadele etmeyi başarmış.

Peki Bu Rahatsızlık Kişileri Nasıl Etkiliyor?

Aslı Enver, bu rahatsızlığından dolayı okuma güçlüğü yaşıyor.  Herhangi bir oyuncunun yarım saatte okuduğu metni Aslı Enver 4-5 saatte okuyabiliyor. Senaryoların altını çizerek çalışan, diğer oyunculardan daha fazla işine konsantre olan Enver, anneannesinin rahatsızlandığı bir dönemde, kendisine emekli maaşı ile hoca tutarak, Türkçe’yi öğrenmesini sağladığı, okumasında anneannesinin büyük katkısı olduğunu sırf bu nedenle üniversite diplomasını anneannesine armağan ettiğini her fırsatta vurguluyor.

Aslı Enver’in mücadele etmeyi başardığı  bu hastalık onun Türkiye’nin yıldızı olmasını engelleyemiyor. Enver, üzerine aldığı her rolün hakkını veriyor ve sıcakkanlılığı, doğallığı ve insan canlısı olduğu kadar hayvan dostu olması yönüyle de izleyici onu çok seviyor. Disleksi aynı zamanda Albert Einstein, Tom Cruise, Leonardo da Vinci gibi ünlülerde de olan bir rahatsızlıktır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler