Ana SayfaDedikoduİsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

İlgili Postlar

İsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

2007’de Bodrum’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle yaşamını yitiren Barış Akarsu’nun hayatı biyografi türündeki ‘Barış Akarsu Merhaba’ adıyla 18 Kasım beyazperdeye yansıyacak. Film ekibi, Akarsu’nun yarım kalan şarkısının hikâyesini ve çekim süreciyle ilgili konuştu. Samimi açıklamalarda bulunan İsmail Ege Şaşmaz “Laik olmaya çalıştık” dedi. İşte o açıklamalar;

Samimi Açıklamalar

Barış Akarsu’nın yaşam öyküsünü anlatan ‘Barış Akarsu Merhaba’nın gerçekleştirilen basın toplantısında filmin yönetmeni, oyuncuları ve Akarsu Ailesi duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Toplantıya; filmin hem senaristi hem yönetmeni olan Mert Dikmen, Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Ebru Nil Aydın, Şafak Pekdemir, Aslıhan Kapanşahin, filmin müziklerini ve yarım kalan şarkının aranje ve düzenlemesini yapan Mehmet Can Erdoğan, Eser Taşkıran ve Can Çelebi katıldı. Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ve kız kardeşi Nesrin Akarsu da film yapım ekibini bu özel günlerinde yalnız bırakmayarak Amasra’dan geldi.

Basın toplantısı, Mert Dikmen ve oyuncuların, ‘Barış Akarsu Merhaba’ filmine dahil oluşları ve Amasra’daki çekim sürecinde yaşadıklarını, duygularını aktarmasıyla başladı.

Mert Dikmen Film Sürecini Anlattı

Senaryo yazım aşamasından çekimlere kadar her konuda film ekibine çok büyük destek olan Selahattin Akarsu ve Nesrin Akarsu’ya çok teşekkür ettiklerini belirten Barış Akarsu filminin yönetmeni ve senaristi Mert Dikmen şunları söyledi: “Barış Akarsu Merhaba’, bir umuda yolculuk filmi. Barış Akarsu’nun başarıya giden yolda yaşadıklarını anlattığımız bir film. Hayallerinin peşinden Amasra’daki evinden yola çıkıp Ereğli’ye giden ve orada müzisyen olmak için verdiği uğraşlar sırasında bir yandan aşkla tanışan, bir yandan müzik için çabalayan, uğraşan, orada birçok insanla tanışan ve hepimizin o bildiğimiz o acı kazaya kadar yaşadıklarını anlatan bir film. ‘Barış Akarsu Merhaba’yı bir aşk filmi olarak da tanımlayabiliriz. Aşk dolu, müzik dolu, barış dolu, hepimizin içine umut aşılamasını hedeflediğimiz, sinema salonlarından tüm izleyenlerimizin umutla çıkmasını ümit ettiğimiz bir film oldu. Biz Barış’ı tanıyorduk şarkılarını takip etmiştik. Amasra’ya gittiğimizde Amasra’da esen rüzgarda bile Barış Akarsu vardı. Yerli halkın gözlerindeki gülümseme bile, onların Barış’ın adını duyduğundaki tebessümleri bize yetiyordu. Barış Akarsu’yu yeniden yaşatmak, tanımayanlara da Barış’ı tanıtmak. Barış’ı olduğu gibi yansıtan, anlatan bir filme imza atmak istedik.”

İsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

Filmde, Barış Akasu’yu canlandıran, Bahar Kerimoğlu’ndan oyunculuk, Murat Çekem’den şan dersleri alan, Mehmet Can Erdoğan ve Eser Taşkıran’la müzik çalışan İsmail Ege Şaşmaz, Barış Akarsu filmiyle ilgili duygularını şöyle dile getirdi: Senaryo geldiğinde çok heyecanlandım. Çok güzel bir hikâyeydi. Mert’in eline, yüreğine sağlık. İki aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin ablayla, babası Selahattin amcayla çok güzel günlerimiz geçti. Çok duygusal anlar yaşadık. Ama Barış’ın anısına layık olmak için çok çalıştık ve onu en güzel şekilde yansıtmaya çalıştık.

Barış Akarsu Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler