Ana SayfaÜnlülerInstagram’da Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

İlgili Postlar

Instagram’da Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, her geçen gün daha fazla sayıda kişi tarafından kullanılıyor. Fotoğraf ve video paylaşımı üzerine hazırlanan bu sosyal medya kanalı artık ticari faaliyette bulunan firmalar için de önemli bir mecraya dönüştü. Peki, Instagram hesabı dondurulabilir mi ya da kapatılabilir mi? Elbette bu sosyal medya ağında açtığınız hesabı dilediğiniz zaman dondurabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz.

Instagram’da hesap dondurma işlemi son derece kolay ve pratik bir şekilde yapılabiliyor. Şayet ileride söz konusu hesabınızı yeniden kullanmayı düşünüyorsanız, Instagram hesap kapatma işleminden ziyade Instagram hesap dondurma işlemini tercih etmenizde fayda var. Ancak ileride bu hesabınızı kullanmayı düşünmüyorsanız bu durumda Instagram hesabı kapatma işlemini de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma İşlemi

Öncelikle bilmeniz gereken birkaç detaydan söz edelim. Instagram her ne kadar mobil üzerinden daha fazla kullanılan bir uygulama olsa da hesap dondurma işlemi akıllı telefonlar ile yapılamıyor. Sadece bilgisayar kullanarak hesap dondurma işlemini yapabilirsiniz. Bu nedenle telefonunuzdan hesabınızı dondurmanızı sağlayacak menüye ulaşmanız beyhude bir çaba olacak.

  • Instagram’da hesabınızı sadece haftada bir defa dondurabilirsiniz!

Çok sayıda kişi telefonunun ayarlar bölümünde bu işlemi yapabilecekleri seçeneği arıyor. Ancak mobilden o seçeneğe ulaşamazsınız. Dondurduğunuz hesabınızı yeniden aktif yapma işlemini ise hem mobilden hem de bilgisayardan yapabilirsiniz.

  • Bilgisayar üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında “ayarlar” menüsüne tıklayın.
  • Ayarlar menüsünde bulunan “profil düzenle” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan menüde, en alt kısımda “hesabımı geçici olarak kapat” şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Bu bölüme tıklayın.
  • Açılan sayfada size hesabınızı neden kapatmak istediğiniz sorulacak. Şıklara göz atarak birini seçin ve ilgili bölüme şifrenizi yazın.
  • En alt kısımda “hesabı geçici olarak kapat” yazan bir bölüm göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda hesabınızı dondurmuş olacaksınız.

Instagram hesabınızı yeniden aktifleştirmek için şifreniz ile hesabınıza giriş yapmanız yeterli oluyor. Herhangi bir ekstra işleme gerek kalmıyor.

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Kapatma

Instagram hesap kapatma işlemini de yine sadece bilgisayardan yapabilirsiniz. Akıllı telefonlarınız üzerinden kullandığınız mobil uygulama hesabınızı kalıcı olarak kapatmanızı sağlayacak olan menüyü içermiyor.

  • Bilgisayardan hesabınıza giriş yapın.
  • Menüde “ayarlar” sekmesine tıklayın ve sonrasında “profili düzenle” seçeneğini tercih edin.
  • Bu bölümde “hesabımı sil” seçeneği yer alıyor. Buraya tıklayarak açılan sayfada “hesabını neden siliyorsun” şeklindeki soruya ilgili şıklardan birini seçerek yanıt verin.
  • Ardından şifrenizi ilgili alana yazın ve altta bulunan “hesabımı sil” seçeneğine tıklayın.

Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapatırsanız ileride yeniden aktifleştirmeniz mümkün olmaz. Bu nedenle hesap kapatma seçeneğini tercih etmeden önce, hesabınızdan tamamen vazgeçtiğinizden ve ileride de kullanmak istemeyeceğinizden emin olmalısınız. Özellikle ticari faaliyette bulunan firmalar için bu konu daha fazla önem taşıyor.

Detaylar için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler