Ana SayfaKimdirIlgaz Kaya Kimdir?

İlgili Postlar

Ilgaz Kaya Kimdir?

“Bir Annenin Günahı” dizisinin genç oyuncusu Ilgaz Kaya kimdir? Ilgaz Kaya kaç yaşında? Ilgaz Kaya dizileri neler? Ilgaz Kaya filmleri neler? Ilgaz Kaya aslen nereli? Ilgaz Kaya hangi burç? Ilgaz Kaya hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Ilgaz Kaya Kaç Yaşında? Ilgaz Kaya Aslen Nereli? Ilgaz Kaya Hangi Burç?

Ilgaz Kaya 1 Ocak 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan genç oyuncu Ilgaz Kaya, Oğlak burcudur.

Ilgaz Kaya Kimdir?

Ilgaz Kaya eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Boğaziçi Üniversitesi”nde eğitim alan Ilgaz Kaya küçüklüğünden beri oyuncu olmak istediğini belirtmektedir. 7 yaşında Ayla Algan tarafından çocuklar için açılan drama kurslarına katılan Ilgaz Kaya,  Ortaokul döneminde, İstanbul Gösteri Sanatları Merkezi seçmelerine katılmış ve dersler almaya başlamıştır. Lisede okul ekibinde tiyatro yaparken son yılında, tiyatro ekibi’ne dahil olan Ilgaz Kaya üniversitenin ilk yılında Craft’tan eğitim almaya başlamıştır.

İlk olarak reklam filmlerinde oynamaya başlayan Ilgaz Kaya Mavi, Cappy, Turkcell Tabela, Baymak, Signal White Now, Ülker Hanımeller reklamlarında oynamıştır. 2010 senesinde ekranlara gelen “Elde Var Hayat” dizisiyle ilk kez ekran karşısına geçmiştir. Ardından 2015 senesinde “Kırgın Çiçekler” dizisinde rol alan Ilgaz Kaya, 2017 senesinde “İstanbullu Gelin” dizisinde Esma’nın gençliğini canlandırarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Geçtiğimiz sene “Hekimoğlu” dizisinde bölüm oyuncusu olarak ekran karşısına geçen Ilgaz Kaya, şimdilerde Fox Tv ekranlarında yayım hayatında yeni başlayan “Bir Annenin Günahı” dizisinde rol almaktadır.

Ilgaz Kaya Dizileri

  • 2020 – Bir Annein Günahı
  • 2019 – Hekimoğlu
  • 2017 – İstanbullu Gelin
  • 2015 – Kırgın Çiçekler
  • 2010 – Elde Var Hayat

Ilgaz Kaya Ödülleri

  • 2018 Dara / Direklerarası Tiyatro Ödülleri – “Umut Veren Genç Kadın Oyuncu”Dara / Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri – “Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu”
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler