Ana SayfaYaşamSağlıkİdil Yazar'dan 4 Nefis Çorba Tarifi

İlgili Postlar

İdil Yazar’dan 4 Nefis Çorba Tarifi

Özellikle de soğuk kış günleri geldiğinde sofraların baş tacı olan çorbalar, içerdiği bolca lezzet ve bir sağlık deposu oluşu ile mutfakta ve tabi ki misafir sofralarında en büyük yardımcılardan biridir. Pek çok malzemenin bir araya getirilmesi ile hazırlandığı için bolca vitamin, mineral, lif ve antioksidanlar içermesi de bir diğer önemli yönü.

Tabi, burada lezzet faktörünü de atlamamak gerekiyor. Soğuk bir kış gününde içeceğiniz sıcak bir tavuk suyu çorbası, sizi şifalandırmasının yanında ayrıca bolca lezzet de içerir. Aynı şey, Türk mutfağının klasiği diyebileceğimiz diğer pek çok çorba için de geçerlidir. Misafir sofralarını da unutmamak gerekiyor!

Evinizde bir davet veriyorsanız ya da özel misafirler ağırlıyorsanız, özellikle de kış aylarında yemeğe çorba ile başlamak harika bir seçenektir. Akşama misafirleriniz varsa ya da aileniz için hem şifalı hem de lezzetli bir çorba alternatifi arıyorsanız, İdil Yazar’ın mutfağından bu 4 lezzetli çorba tarifini deneyebilirsiniz…

İdil Yazar çorba tarifleri

Balık Çorbası Tarifi

Balık çorbası, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle de Karadeniz mutfağında önemli bir yere sahip olan balık çorbası, hem lezzeti hem de besleyiciliği ile pek çok şeyi aynı anda sağlayabilir. Bir Karadeniz restoranında, sıradan bir esnaf lokantasında ya da ünlü bir restoranın menüsünde farklı versiyonlar ile bulabileceğiniz balık çorbasını, dilerseniz evde de oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre farklı balıklar ile hazırlayabileceğiniz balık çorbasından alacağınız her kaşıkta lezzeti deneyimlemek isterseniz, bu balık çorbası tarifine bir şans vermenizi öneririm!

Balık Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi

“Soğuk”, “kar”, “kış”, “soğuk algınlığı”, “grip” her birinin çağrıştırdığı şey farklı olabilir. Ancak, bir araya geldiğinde hepimizin aklına ilk gelen şey genellikle aynı oluyor; tavuk suyuna çorba! Tel şehriye ve tavuk butların muhteşem uyumunu aynı kasede deneyimleyebileceğiniz bu çorba, hem hazırlaması son derece kolay hem de inanılmaz lezzetli ve tabi ki çok besleyici.

Evde soğuk algınlığı ile mücadele eden birileri varsa ya da akşama gelecek misafirlerinize hazırlayacağınız sofrada başlangıcı lezzetli bir çorba ile yapmak isterseniz, mutfakta dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu tavuk suyuna çorba tarifimi deneyebilirsiniz.

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi

Klasiklerin dışına çıkan bir sebze çorbası tarifine ne dersiniz? İtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Minestrone, hem lezzeti hem de görüntüsü ile gerçekten de enfes bir çorba. Ayrıca, içinde yok yok!

Soğan, sarımsak, havuç, kabak, kereviz, ıspanak, domates ile vitamin ve mineraller yönünden zengin olan bu çorba, işin içine tavuk suyunun da girmesi ile besleyiciliğini ikiye katlıyor. Makarnayı da unutmamalı! “Aynı kasede bunların hepsi bir arada nasıl olur?” diye düşünüyorsanız, bu nefis sebze çorbası tarifime bir şans vermenizi öneririm.

Sebze Çorbası Tarifi

Armutlu Balkabağı Çorbası Tarifi

Türk mutfağında balkabağı genellikle kabak tatlısı ile özdeşleştirir ancak genel mutfak kültürümüzde değeri çok fazla bilinmeyen bir lezzettir. Balkabağı, çok besleyici olmasının dışında, ayrıca son derece lezzetlidir. Alıştığınız kabak tatlısı lezzetinin biraz dışına çıkarak ona farklı tariflerde de şans vermek isterseniz, enfes bir armutlu balkabağı çorbası tarifim var!

Armut ve balkabaklarını soğan, sarımsak ve tavuk suyu ile aynı tarifte düşünebiliyor musunuz? Tabi bir de zencefil ve tarçın da var. Fırında közlenmiş balkabağı ve armutlar, tencerede diğer malzemeler ile buluşunca ortaya nefis bir tarif çıkıyor. Akşama gelecek misafirleriniz için başlangıç seçiminde klasik Türk mutfağı lezzetlerinin dışına çıkmak isterseniz, armutlu balkabağı çorbası tarifime bir şans verebilirsiniz.

Armutlu Balkabağı Çorbası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler