Ana SayfaKültür ve SanatMüzikİdil Biret 70'inci Sanat Yılını Kutladı

İlgili Postlar

İdil Biret 70’inci Sanat Yılını Kutladı

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli piyano sanatçılarından bir tanesi olan İdil Biret, geçtiğimiz gün 70. Sanat yılını kutladı. Eskişehir Belediyesi’nin organize ettiği akşamda İdil Biret güzel bir konser verdi.

70. Yıla Özel Plaket Sunuldu

Belediyenin Senfoni Orkestrası ile birlikte sahneye çıkan İdil Biret’e ilgi oldukça büyüktü. Atatürk Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı bu özel gecede Eskişehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen, değerli sanatçıya 70. Yılına özel olarak bir plaket sundu. Eskişehir’i çok sevdiğini dile getiren İdil Biret, her fırsatta bu şehri ziyarete geldiğini sözlerine ekledi. Kendisini bu gece için Eskişehir’e davet eden belediye başkanına ve Eskişehir halkına minnetlerini sundu. Öte yandan Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’na sahip oldukları için Eskişehirlilerin çok ayrıcalıklı olduklarını vurguladı.

Rus pedagog Aygıstova da kendisi için hazırlanan kitabın Rusça versiyonunu bu özel gecede İdil Biret’e hediye etti. İdil Biret, Dünya Sahnelerinde Bir Türk Piyanist isimli kitabı görünce oldukça duygulandı.  Aygıstova, İdil Biret’in Rusya’da en az Mustafa Kemal Atatürk kadar tanındığını ve popüler olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler