Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta (29 Ocak - 2 Şubat)

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (29 Ocak – 2 Şubat)

Ekim ayında kapılarını tiyatroseverlere açan İBB Şehir Tiyatroları, sanat tutkunlarını birbirinden güzel oyunlarla ağırlamaya devam ediyor. Bizde bu yazımızda haftasonunu güzel değerlendirmek isteyenler için İBB Şehir Tiyatroları’nın oyun takvimini aktardık. İşte İBB Şehir Tyatroları’nda bu hafta (29 Ocak – 2 Şubat);

Ay Işığında Şamata

Oyun, Çalışkur Apartmanı sakinlerinin katıldığı bir doğum günü partisinde geçmektedir. Farklı gelir, statü ve meslek grubundan insanlar son derece olumsuz, itici, bağnaz, kibirli ve düzenbaz kişileştirmelerle çıkar karşımıza. Ancak oyunun ikinci perdesinden önce seyirciler ayaklanmıştır. Oyunun seyri şaşırtıcı bir şekilde değişecektir. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Çın Sabahta

Zengin bir ailede yetişen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçarak, kendi özgür yaşamını kurmak için mütevazı bir daireye taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlanmış olan Güneşi’nin boşlukta debelendiği yaşamına, hemen yan dairesine taşınan Feriha girince Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecektir. Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Ben Çağırmadım

Yeni yazacağı roman için konu arayışı olan Mithat, o akşam en yakın dostlarını ve doğaüstü yetenekleriyle tanınan Madam’ı bir akşam yemeğine davet eder.  Mithat ve karısı Leyla için, o akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Noel Coward’ın yazdığı Reşiha Vafi ve Vasfi Rıza Zobu’nun çevirip Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Aslı Seçkin, Betül Kızılok Bavli, Engin Gürmen, İrem Arslan, Neşe Ceren Aktay, Pelin Budak, Tolga Yeter rol alıyor.
Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Can Yeleği

Hayat kendi akışında gündelik beklenti ve hayallerle devam ederken yola düşenlerin ve yeni bir hayat için yıllarca yolculuk yapanların hikayesi olan Can Yeleği, anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü anlatıyor. Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat
Alpteki’nin yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

İki Efendinin Uşağı

Sözlü gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve uşak Truffaldino’nun kurnaz hazır cevaplığı ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunacak. Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Ali Murat Altunmeşe, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Murat Bavli, Murat Coşkuner, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Amanvermez Avni

1908 yılında geçen oyunda kendine has yöntemleriyle olaylara yaklaşan Komiser Avni’nin Osmanlı’nın Sherlock Holmes’u diye anılması boşuna değildir. Çarpıcı öyküsüyle izleyenleriyle buluşacak. Ebu’s Süreyya Sami’nin yazdığı Selçuk Yüksel’in oyunlaştırıp yönettiği oyunda Burak Davutoğlu, Burhan Yeşilyurt, Can Alibeyoğlu, Cihan Kurtaran, Defne Gürmen, Emre Şen, Gülce Çakır, Murat Üzen, Neslihan Ayşe Öztürk, Ozan Gözel,
Özgür Atkın, Pınar Aygün, Volkan Ayhan rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Uzlaşma

Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor. Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Hastalık Hastası

Klasik Fransız Tiyatrosu’nun kurucularından Moliere’in yazdığı son oyundur. 1673 yılında sahnelenen Hastalık Hastası’nda Moliere, eleştirilerini mesleğini kötüye kullanarak zengin hastalarını sömüren doktorlara yönelttiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin Asutay Ersin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. Oyun, 30 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Ay Carmela

İspanya’nın iç savaş döneminde geçen oyun, Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriyi yapmak için zorlanıyorlar. Bu süreçte başlarından geçen olaylar nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgulayan ikilinin serüvenleri izleyenlerde iz bırakacak. Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay
Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Çocuk Oyunları

Pollayanna (7 -77 yaş)

Pollyanna’nın konağa gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayatı değişmeye başlar. Eleanor H.Porter’ın aynı adlı eserinden Binnur Şerbetçioğlu’nun uyarlayıp yönettiği oyunda; Aslı Menaz, Yılmaz Aydın, Berk Samur, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Emrah Derviş Soylu, Ezgim Kılınç, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömer Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu Bulut, Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde
Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Bir Kümes Hikayesi (5+ Yaş)

Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor.Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunda; Direnç Dedeoğlu, İbrahim Ulutaş, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Neşe Ceren Aktay ve Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Üzgün Ağaçlar Ülkesi (5+ Yaş)

Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Buğra Can Ildırışık, Burhan Yeşilyurt, Can Tarakçı, Mehmet Soner Dinç, Melisa Demirhan, Ali Murat Altunmeşe, Şenay Bağ ve Zeynep Ceren Gedikali’nin rol alıyor. Oyun 2 Şubat 2020 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Harikalar Mutfağı (7+ Yaş)

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı’nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal’ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Sema Çeker ve Gözde İpek Köse’nin rol alıyor. Oyun 2 Şubat 2020 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Yaşayan Sayfalar (6+ Yaş)

Kumsal, küçücük dünyasında yapayalnız kalmıştır ve artık bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini düşünür. O sırada sadık bir dostu yardımına yetişecektir. Bakalım bu sadık dostun önerisi Kumsal’ı özlediği günlere kavuşturabilecek midir? Oyunda A.Gurur Kuyucak, Alp Tuğhan Taş, Emre Şen, Erol Ayvaz, Eylül Soğukçay, Gizem Akkuş, Gül Yıldırım, Pınar Demiral, Onur Demircan, Sarin Karadaş rol alıyor.Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

Rüya (5+ Yaş)

Hayvanların kafese kapatılması, gösterilerde kullanılması, doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılmaları nedeniyle çok üzülen bir çocuğun onları nasıl kurtardığı anlatılır. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Nilay Yazıcıoğlu, Tarık Köksal, Nilay Bağ, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Çağlar Polat, Emre Çağrı Akbaba,
Mehtap Gündoğdu Akbulut rol alıyor. Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Bisküvü Adam (5+ Yaş)

Büyük evin saati Guguk Bey’,n ansızın kısılan sesi, ev sahipleri tarafından onu çöpe atılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Ama mutfaktaki arkadaşları Tuz, Biber, sonradan aralarına katılacak olan Poşet Çay ve en çok da fırından yeni çıkmış Bisküvi Adam’ın yardımıyla bunun üstesinden hep birlikte geleceklerdir.David Wood’s’un yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Müslüm Tamer, Damla Cangül Yiğit, Esen Koçer, Gülsün Odabaş, Osman Kaba ve Ada Alize Ertem rol alıyor. Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Benim Güzel Papuçlarım (3+ Yaş)

Papucu elinden alınan bir palyaçonun imdadına yine çocuklar yetişecektir… Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği
oyunda; Ayşe Günyüz, Çağrı Büyüksayar, Oğuzhan Oğuz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor. Oyun, 2 Şubat 2020 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Bir Gün Ayakkabımın Teki (3+ Yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 30, 31 Ocak 2020 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi’nde.

Elma Kurdu Kırtık (4+ Yaş)

Çocukların sosyal çevreleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun somut nesnelerle soyut kavramları ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlamaktadır. B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 30, 31 Ocak 2020 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi’nde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler