Ana SayfaKültür ve SanatDavetlilerinde İçinde Olduğu 'Shushh… feel' Sergisi Açıldı!

İlgili Postlar

Davetlilerinde İçinde Olduğu ‘Shushh… feel’ Sergisi Açıldı!

Başarılı performans sanatçısı Aslı Bektaş’ın yeni sergisi kapılarını sanat severlere aralıyor. Davetlilerinde içinde olduğu ‘Shushh… feel’ sergisi açıldı! Gazete kağıtlarıyla kaplı koca bir salonda bir mücevher keşfedeceksiniz. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar;

Sanat Tutkunlarını Büyük Sürprizler Bekliyor

Amalımescit Narmanlı Han’da sanat tutkunlarına kapılarını aralayan sergide misafirleri ilk olarak gazetelerle kaplı bir salon bekliyor. Sanatseverlerin sanatı ve üretim sürecini tamamen hissedecekleri serginin başlangıcında Aslı Bektaş,  davetlilere büyük bir tuale istedikleri bir şeyi çizmelerini istedi. Sonrasında birlikte gazete kağıtlarını yırtarak içlerindeki tabloları hep birlikte açtılar.

“Tabloların Uyanış Sürecinin Ortaya Çıkması”

Konuşmaların ardından  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bektaş eserleri ile ilgili açıklamalarda bulundu sanatçı ”Bugün burada 10 tane tabloyla, böyle bir enselasyonun içerisinde, davetlileri içine dahil ettiğim , kendi yaşadığım şeyleri onlara hissettirebildiğim bir etkinlik ortaya koymak istedim. Tablolarım uyanış sürecinin ortaya çıkması aslında, Tablolar sol taraftan başlanarak izlenildiğinde, karanlıktan aydınlığa  doğru girer karanlık yavaş yavaş azalır ve azaldıkça suratım tabloya doğru döner ve en sonunda da başarmış bir insan görürsünüz. Tabloların tamamında ben kendimi kullandım. Üstümü boyayıp tabloya kendimi yapıştırdım  ve bunun sonunda 10 tabloluk eser böyle bir enselasyon . burası tam 11 günde hazırlandı. Domatesin bile olgunlaşması için tohum atıldıktan sonra beklenmesi gerekir. Ben haziran ayında bir tohum attım ve şimdide meyvesini yiyorum” dedi.

Davetlilerinde İçinde Olduğu ‘Shushh… feel’ Sergisi Açıldı!

Serginin geneline bakıldığında Kırmızı bir konsept kullanımı dikkat çekiyor. Bu duruma açıklık getiren Bektaş” Kırmızı benim için geride bırakmayı anlatıyor , bilirsiniz Hubble teleskobu evrenin genişlemesini yıldızların etrafındaki harenin kırmızıya dönüşmesi ile far kettiler , en uzun dalga boyu olan renk kırmızı ve ben onu kullandım. Bu hayatım ile ilgili yeniden doğuşu temsil ediyor” açıklamasını yaptı.
Shushh Fell Sergisi Açıldı
Shushh Fell Sergisi Açıldı
Shushh Fell Sergisi
Shushh Fell Sergisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler