Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları Bu Hafta Oyunları (22-26 Ocak)

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları Bu Hafta Oyunları (22-26 Ocak)

İBB Şehir Tiyatroları bu haftanın oynanacak olan oyunlarını açıkladı. İBB Şehir Tiyatroları Bu Hafta Oyunları (22-26 Ocak)

22-26 Ocak tarihleri arasında oynanacak oyunlar, Şahane Züğürtler, Matruşka, Ben Çağırmadım, Son, Karıncalar-Bir Savaş Vardı, Tatlı Kaçık,
Çın Sabahta, On İki Öfkeli Adam, Nora (Bir Bebek Evi) ve çocuk oyunları Harikalar Mutfağı, Rüya, Benim Güzel Pabuçlarım, Bir Kümes Hikâyesi, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Pollyanna, Yaşasın Barış, Yaşayan Sayfalar, Palyaço Prens, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık.

İBB Şehir Tiyatroları Bu Hafta Oyunları (22-26 Ocak)

  • Şahane Züğürtler

Rusya’da yaşanan devrimlerden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Bu ailelerden bir tanesi de Ouratieff’dir. Çar’a ait para yanlarındadır fakat aile paraya dokunmayarak hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını idame ettirmeye devam ederler. Fakat Çar’a ait olan bu parada gözü olan çoktur ve Ouratieff çifti parayı korumak için gayret göstermektedir.

Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval’in 1933 yılında yazdığı komedi, eğlenceli iki saat geçirmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat. Jacques Deval’ın yazıp Haldun Dormen’in yönettiği
oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Besim Demirkıran, Can Başak, Caner Bilginer, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça, Süeda Çil rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

  • Matruşka

Bir kadın… bir erkek… bir ilişki… kavgalar, çatışmalar, ayrılıp barışmalar, kopamayışlar… Varoluştan bugüne değişmeyen rutine, iki insanın birbirini tanıma, anlama, bir arada yaşama mücadelesine yeniden ve farklı bir yorumla yaklaşan Matruşka, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alıyor.

Tuncer Cücenoğlu’nun yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyunda
Cem Karakaya, Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

  • Ben Çağırmadım

Yeni yazacağı roman için konu arayışı olan Mithat, o akşam en yakın dostlarını ve doğaüstü yetenekleriyle tanınan Madam’ı bir akşam yemeğine davet eder. Mithat’ın amacı hem mesleği adına biraz gözlem yapmak hem de misafirleri ile keyifli bir akşam geçirmektir. Fakat beklenen olmaz ve Mithat ve karısı Leyla için, o akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Noel Coward’ın yazdığı Reşiha Vafi ve Vasfi Rıza Zobu’nun çevirip Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Aslı Seçkin, Betül Kızılok Bavli, Engin Gürmen, İrem Arslan, Neşe Ceren Aktay, Pelin Budak, Tolga Yeter rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

  • Son

Tüm bilgi dijital ortama aktarılmış, insanlar tek tek damgalanarak sınıflandırılarak bölgelere yerleştirilmiş ve hafızalarını silen bedava yemeklerin etkisiyle her şeyi unutmaya başlamışlardır. Karşılayıcı ve onunla yolu kesişenler şimdi hem kendi unutturulmuş geçmişlerine sahip çıkmak hem de gerçekleri kendilerinden sonraki nesillere aktarabilmek adına bu kağıtların peşine düştüler.

Özgür Kaymak’ın yazıp yönettiği oyunda; Emre Çağrı Akbaba, Tarık Köksal, Aslı Menaz, Aslı Şahin, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Cemal Ahhan Şener, Ercan Demirhan, Onur Demircan, Özgür Atkın, Volkan
Öztürk, Neslihan Ayşe Öztürk, Zeki Yıldırım rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

  • Karıncalar- Bir Savaş Vardı

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlamadığı bir savaştan firar eder.  Özgürlüğe koşup sevgilisiyle buluşacağını sanarken mayına basarak şok yaşar. İşgal için gittiği topraklarda kendisine esir olan asker  hayatta kalmak için topuğunu kaldırmamak zorundadır. Burada ne kadar kalırım, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, artık ben seni bekliyorum!

Boris Vian ve John Steinbeck’in metinlerinden yola çıkarak Gökhan
Aktemur’un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü’nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

  • Tatlı Kaçık

Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkate bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafir ile değişmektedir. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarının peşinde Opal’in huzur dolu yaşamına giriverirler.

John Patrick’in yazdığı, Ahmet Levendoğlu ve Hasan Levendoğlu’nun
çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ayşe Kökçü, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, İbrahim Can, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

  • Çın Sabahta

Zengin bir aile ortamında yetişen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçtı ve kendi özgür hayatını  kurmak için son derece mütevazi bir daireye taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlı olan Güneşi’nin boşlukta debelendiği yaşamına, hemen yan dairesine taşınan Feriha girer. Ömrü boyunca damı akmayan bir ev hayalini kuran ve bu hayali gerçekleşen Feriha’nın mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına yenilikler getirecektir.

Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

  • On İki Öfkeli Adam

Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyun tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği oyunda Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Serdar Orçin, Selçuk Yüksel
rol alıyor. Oyun, 23-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

  • Nora (Bir Bebek Evi)

Modernizmin tiyatrodaki öncüsü Henrik Ibsen doğumunun 190. yılında çağdaş insanın dramını anlatmaya çalışıyor. Maddi baskılar altındaki rekabete sürüklenen insanların yıkımını ve yok olan değerleri ele alırken, insan onuru ve kişiliğinin benzersiz yanına vurgu yapıyor.  Konusunu gerçek bir hikayeden alan ve kadının var olamadığı bir yuvanın ne duruma geleceğini gösteriyor.

Henrik Ibsen’in yazıp Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda, Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

ÇOCUK OYUNLARI

  • HARİKALAR MUTFAĞI (7+ Yaş)
  • RÜYA(5+Yaş)
  • BENİM GÜZEL PABUÇLARIM (3+)
  • BİR KÜMES HİKÂYESİ(5+ Yaş)
  • ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ (5+ YAŞ)
  • POLLYANNA (7-77 Yaş)
  • YAŞASIN BARIŞ (5+ YAŞ)
  • YAŞAYAN SAYFALAR(6+YAŞ)
  • PALYAÇO PRENS (+3 YAŞ)
  • BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ (3+ Yaş)
  • ELMA KURDU KIRTIK (4-7 Yaş)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler