Ana SayfaKültür ve SanatCAS'ta Bu Hafta Neler Var? (20-26 OCAK 2020)

İlgili Postlar

CAS’ta Bu Hafta Neler Var? (20-26 OCAK 2020)

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi CAS’ta Bu Hafta Neler Var? (20-26 OCAK 2020)

CAS’ta Bu Hafta Neler Var? (20-26 OCAK 2020)

Tiyatro severler bu hafta CAS’ta “RAİF İLE LETAFET” ve “ÖDENMEYECEK! ÖDEMİYORUZ!” adlı oyunlar seyirciyle buluşacak.

Raif ile Letafet

Cihangir Atölye Sahnesi’nin ilk oyunu olan Raif ile Letafet, 20 Ocak 2020 saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Kıvanç Kılınç’ın kaleminden çıkan, Muhammet Uzuner’in yönettiği ve yönetmenliğini yaptığı oyunda Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rol alıyorlar.

2018-2019 Tiyatro sezonunda ilk defa izleyicilerle buluşan ve 3 ayrı ödül komitesinden 8 dalda aday gösterilen Raif ile Letafet, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’ned Yılın En Başarılı Ekip Oyunu ödülünü alarak başarıya imza attı. Ayrıca ekip içindeki oyunculardan olan Sinem Ünsal ile Lions 25. Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Genç Kadın ödülünü kazandı.

Oyun, 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da  geçmekte. paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet’in masum, romantik ancak parasız âşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Raif ve Letafet birbirlerine aşıktır ve çok yakında evleneceklerdir. Ancak iflas eden Letafet'in babası kızını para için bir başkasıyla evlendirme kararı alır. Âşıkların kavuşmak için buldukları çözüm yolları onları eğlenceli bir biçimde yan yana getirecektir.

Ödenmeyecek!Ödemiyoruz!

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun sivri dilli, muhalif, toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun Ödenmeyecek! Ödemiyoruz  oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisi ile 25 Ocak Cumartesi günü saat 20.30’da ve 26 Ocak 2020 Pazar saat 16.00’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde (CAS) seyirciyle buluşacak.

Nobel Edebiyat Ödüllü Dario Fo tüm yapıtlarında gelenek haline getirdiği bu oyununda da kadınların yaşamla bağlarına yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu olan Füsun Demirel’in çevirisini yaptığı Ödenmeyecek! Ödemiyoruz oyunu kapitalizme karşı mücadelede kadının toplusal yerini mizahi bir anlatımla seyirci ile buluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler