Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları'nda Bu Hafta (15 Ocak- 19 Ocak)

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (15 Ocak- 19 Ocak)

Her sene olduğu gibi bu senede birbirinden başarılı oyunlarla kapılarını tiyatro severlere açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu haftada birbirinden güzel oyunlarla izleyicilerini ağırlayacak. İşte İBB Şehir Tiyatroları’nda bu hafta (15 Ocak- 19 Ocak);

Hayal-i Temsil

İBB Şehir Tiyatroları "Hayal-i Temsil" Oyunuyla Bakırköy'de
İBB Şehir Tiyatroları “Hayal-i Temsil” 

Eski makyör Dikran Efendi’nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahnenin “İlk kadınları” Afife Jale ve Bedia Muvahhit’i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Hümay Güldağ, Şebnem Köstem, Yiğit Sertdemir rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul
Sahnesi’nde.

Geç Kalanlar

Vahşi Batı
Vahşi Batı

Geç Kalanlar, sordukları ve sordurduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteriyor. Pervin Ünalp’ın yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Vahşi Batı

Vahşi Batı
Vahşi Batı

Sam Shepard’ın yazdığı Ergun Üğlü’nün yönettiği oyunda Ahmet Saraçoğlu, Eraslan Sağlam, Rozet Hubeş, Serdar Orçin rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Çın Sabahta

Çın Sabahta
Çın Sabahta

Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Kahvede Şenlik Var

Kahvede Şenlik Var
Kahvede Şenlik Var

Kozların kıran kırana paylaşıldığı bu mücadelenin kazananı kim olacaktır? Kadın mı? Erkek mi? Yoksa
Garson mu?… Sabahattin Kudret Aksal’ın yazıp Murat Ozan’ın yönettiği oyunda, Derya Çetinel, Ertan Kılıç, Özgür Dereli rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Ocak’ta Bahar

Ocakta Bahar
Ocakta Bahar

2. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikayesi işlenir. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda Aslı Nimet Altaylar, Caner Çandarlı, Tankut Yıldız, Alp Tuğhan Taş, Gürol Güngör, Onur Şirin, Serap Doğan, Cihat Faruk Sevindik, Berk Samur, Çağlar Ozan Aksu, Hakan Gümüş, Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Buğra Can Ildırışık, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Damla Cangül Yiğit, Gül Yıldırım, Ayşe Günyüz Demirci, Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Komik-i Şehir Naşit Bey

Komik-i Şehir Naşit Bey
Komik-i Şehir Naşit Bey

Yakın dönem Türk Tiyatrosu’na müzikli anlatımıyla, anılarla harmanlanan bir gözle bakan oyun bizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Gökhan Eraslan’ın yazıp Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Özgür Dağ,
Rahmi Elhan, Semah Tuğsel, Sinan Bengier, Şeyda Arslan, Rıdvan Çelebi, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Cibali Karakolu

Cibali Karakolu
Cibali Karakolu

Toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ve Albert Barre’in yazıp Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda; Begüm Yazıcıoğlu, Berrin Koper, Cem Uras, Derya Kurtuluş Oktar, Doğan Altınel, Eylül Soğukçay, Hülya Arslan, İbrahim Ulutaş, Murat Bavli, Murat Derya Kılıç, Naci Taşdöğen, Şehnaz Bölen Taftali, Tarık Şerbetçioğlu, Tuğçe Açıkgöz, Zihni Göktay rol alıyor. Oyun, 16-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Matruşka

Matruşka
Matruşka

Matruşka, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alıyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyunda Cem Karakaya, Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Çocuk Oyunları

Harikalar Mutfağı (+7)

Harikalar Mutfağı
Harikalar Mutfağı

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı’nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal’ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Sema Çeker ve Gözde İpek Köse’nin rol aldığı oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Rüya (+5)

Rüya
Rüya

Hayvanların kafese kapatılması, gösterilerde kullanılması, doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılmaları nedeniyle çok üzülen bir çocuğun onları nasıl kurtardığı anlatılır. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Nilay Yazıcıoğlu, Tarık Köksal, Nilay Bağ, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Çağlar Polat, Emre Çağrı Akbaba,
Mehtap Gündoğdu Akbulut rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Benim Güzel Papuçlarım (3+)

Benim Güzel Papuçlarım
Benim Güzel Papuçlarım

Papucu elinden alınan bir palyaçonun imdadına yine çocuklar yetişecektir… Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği
oyunda; Ayşe Günyüz, Çağrı Büyüksayar, Oğuzhan Oğuz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Bir Kümes Hikayesi (+5)

Bir Kümes Hikayesi
Bir Kümes Hikayesi

Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor.Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunda; Direnç Dedeoğlu, İbrahim Ulutaş, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Neşe Ceren Aktay ve Mana Alkoy rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Üzgün Ağaçlar Ülkesi (5+)

Üzgün Ağaçlar Ülkesi
Üzgün Ağaçlar Ülkesi

Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Buğra Can Ildırışık, Burhan Yeşilyurt, Can Tarakçı, Mehmet Soner Dinç, Melisa Demirhan, Ali Murat Altunmeşe, Şenay Bağ ve Zeynep Ceren Gedikali’nin rol aldığı oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Pollayanna (7+)

Pollayanna
Pollayanna

Pollyanna’nın konağa gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayatı değişmeye başlar. Eleanor H.Porter’ın aynı adlı eserinden Binnur Şerbetçioğlu’nun uyarlayıp yönettiği oyunda; Aslı Menaz, Yılmaz Aydın, Berk Samur, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Emrah Derviş Soylu, Ezgim Kılınç, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömer Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu Bulut, Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

Yaşasın Barış (+5)

Yaşayan Sayfalar
Yaşayan Sayfalar

Birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Selen Nur Sarıyar, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk,Yağmur Damcıoğlu Namak’ın rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Yaşayan Sayfalar (+6)

Yaşayan Sayfalar
Yaşayan Sayfalar

Kumsal, küçücük dünyasında yapayalnız kalmıştır ve artık bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini düşünür. O sırada sadık bir dostu yardımına yetişecektir. Bakalım bu sadık dostun önerisi Kumsal’ı özlediği günlere kavuşturabilecek midir? Oyunda A.Gurur Kuyucak, Alp Tuğhan Taş, Emre Şen, Erol Ayvaz, Eylül Soğukçay, Gizem Akkuş, Gül Yıldırım, Pınar Demiral, Onur Demircan, Sarin Karadaş rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Palyaço Prens (+3)

Yaşasın Barış
Yaşasın Barış

En önemlisi sevgi… O hep vardı, hala var. Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun. Oyunda; Arda Alpkıray, Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Deniz Yeşil Mavi, Doğan Şirin, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Musa Arslanali, Özgün Akaçça, Özgür Dağ rol alıyor. Oyun, 19 Ocak 2020 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Elma Kurdu Kırtık (4-7)

Elma Kurdu Kırtık
Elma Kurdu Kırtık

Çocukların sosyal çevreleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun somut nesnelerle soyut kavramları ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlamaktadır. B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor. Oyun, 16, 17 Ocak 2020 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi’nde.

Bir Gün Ayakkabımın Teki (+3)

Bir Gün Ayakkabımın Teki
Bir Gün Ayakkabımın Teki

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 16, 17 Ocak 2020 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi’nde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler