Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları Yeni Genel Sanat Yönetmeni!

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları Yeni Genel Sanat Yönetmeni!

Bu sene yep yeni bir tarzla izleyicilerine kapılarını aralayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bomba gibi bir transferle gündemde. Sezona birbirinden güzel oyunlarıyla başlangıç yapan İBB Şehir Tiyatroları yeni genel sanat yönetmeni dünyaca ünlü yönetmen ve aynı zamanda pek çok tiyatronun da kurucusu olan Mehmet Ergen oldu.

Yurt Dışında ve Türkiye’de Saygıdeğer Kuruculardan

Alanının en başarılı isimlerinden olan Mehmet Ergen yaklaşık 30 senedir sanat hayatını Londra’da sürdürmekteydi. Hem Türkiye’de, hem de yurt dışında birçok tiyatronun kurucusu olan Ergen, “Arcola Theatre”, “Grimeborn Opera Festival Battersea Arts Centre” ve “Southwark Playhouse” gibi önemli ve tanınan tiyatrolarının kuruculuğunu üstlenmiştir. Türkiye’de ise Akbank Sanat bünyesinde Yeni Kuşak Tiyatro’sunun ve “Talimhane Tiyatrosu”nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini de yapmıştır.

BBC ve Royal Court Theatre’da Jüri Üyeliği

Mesleğindeki başarısıyla adından kısa süre içerisinde söz ettiren ve Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da dev bir isim olan Mehmet Ergen, BBC ve Royal Court Theatre’da jüri üyeliği ve metin danışmanlığını yapmıştır. Farklı bakış açılarıyla oyunlara yep yeni bir perspektif kazandıran Mehmet Ergen sanatçı kimliğinin yanı sıra başarılı bir akademisyende olmakla birlikte yurt dışında pek çok öğrenciye ders vermiştir.

Sahnelediği Oyunlar Ölümsüz Oldu!

Yurt dışında da birçok oyun sahneleyen Ergen’in oyunları, İngiltere’de “New Wolsey Theatre”, “Quays Theatre”, “The Lowry”, “Marlowe Theatre”, “Grand Opera House”, “AlhambraTheatre”, “Oxford Playhouse”, “Liverpool Playhouse” gibi prestijli sahnelerde oyunlarını sergilemiş ve adından büyük bir övgüyle bahsettirmiştir. Bunun yanı sıra İrlanda’da “Dublin Olympia Theatre” ve “Cork Opera House”, Almanya’da “Theater Un der Ruhr”, “Dortmund Theater”, “Hagen Theater”, “Ballroom Neusstrasse” sahnesinde oyun sergileyen Ergen’in İspanya’da “International Alcala Theatre Festival”de sergilenen başarılı oyunlarda imzası bulunmaktadır.

İBB Şehir Tiyatroları Yeni Genel Sanat Yönetmeni!

Dünyanın en önemli sanat yönetmenleri arasında yer almayı başaran Mehmet Ergen‘in dün İBB Şehir Tiyatroları’nın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği öğrenildi. Bugüne kadar pek çok tiyatronun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini üstlenmiş olan Mehmet Ergen yönetmenliğinin yanı sıra pek çok klasik tiyatro eserin de Türkçe çevirmenliğini yapmıştır.

Mehmet Ergen Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler