Ana SayfaKimdirMehmet Ergen Kimdir?

İlgili Postlar

Mehmet Ergen Kimdir?

“İBB Şehir Tiyatroları” yeni genel sanat yönetmeni Mehmet Ergen kimdir? Mehmet Ergen kaç yaşında? Mehmet Ergen aslen nereli? Mehmet Ergen hangi burç? Mehmet Ergen hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Mehmet Ergen Kaç Yaşında? Mehmet Ergen Aslen Nereli? Mehmet Ergen Hangi Burç?

Mehmet Ergen, 1 Ocak 1975 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Mehmet Ergen, Oğlak burcudur.

Mehmet Ergen Kimdir?

Mehmet Ergen üniversiteye kadar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiştir. Ardından eğitimi için yurt dışına çıkan Mehmet Ergen yaklaşık 30 senedir sanat hayatına Londra’da devam etmekteydi. “Arcola Theatre”, “Grimeborn Opera Festival Battersea Arts Centre” ve “Southwark Playhouse” tiyatrolarının kuruculuğunu, yapımcılığını ve genel sanat yönetmenliğini yapan Mehmet Ergen, geçtiğimiz senelerde “Afife Jale,” “Time Out” ve “Peter Brook Empty Space” gibi önemli ödüller almıştır.

BBC ve Royal Court Theatre’da jüri üyeliği ve metin danışmanlığı da yapan Ergen, Türkiye’de çalışmaya başladığı yıllarda Akbank Sanat bünyesinde Yeni Kuşak Tiyatro’nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini üstlenmişti. Bu dönemde aynı zamanda “Nilüfer Sanat Tiyatrosu”nun sanat yönetmenliğini ve Türkiye’nin ilk en kapsamlı oyun yazarlığı projesi Oyun Yaz’ın kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini üstlenen Ergen aynı zamanda Talimhane Tiyatrosu’nun da sanat yönetmenliğini de yapmış ve kuruculuğunu üstlenmiştir. İşinde olan başarısıyla dünyaca ünlü bir isim haline gelen Mehmet Ergen bu sene IBB Şehir Tiyatroları’nın yeni genel sanat yönetmeni olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler