Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatoları'nda Bu Hafta!

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatoları’nda Bu Hafta!

Bu senede birbirinden güzel oyunlarla sahnelerinin kapılarını izleyicilerine açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu haftaki oyun takvimi belli oldu. İşte İBB Şehir Tiyatroları’nda bu hafta izleyicisiyle buluşacak oyunlar;

Ay Carmella (Yeni Oyun)

Ay Carmela
Ay Carmela

İBB’nin bu seneki yeni oyunlarından olan Ay Carmella İspanya’da geçen bir oyun. İç savaş döneminde Franca rejimi tarafından iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriye zorlanmalarıyla oyuncuların bu dönemde yaşadıkları nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini ve savaşı sorgulamasıyla geçen oyun size karakterlerle empati yapma ve kendi hayatınızdan izler bulma imkanı tanıyacak. Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Hastalık Hastası

Hastalık Hastası
Hastalık Hastası

Bir Molliere klasiği olan Hastalık Hastası, ünlü Fransız yazarın son oyunudur. Cimri bir adam ve hastalarını sömüren bir doktorun ele alındığı oyunun yönetmen koltuğunda Tolga Yeter oturuyor ve Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar,Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin AsutayErsin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. Hastalık Hastası, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Nora Bir Bebek Evi

Nora ( Bir Bebek Evi)
Nora ( Bir Bebek Evi)

“Nora (Bir Bebek Evi)”, yazımının üzerinden yüz kırk yıl geçmiş olmasına rağmen bugün de tartışılmaya ve  güncelliğini korumaya devam ediyor. Henrik Ibsen’in yazıp Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda, Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Macbeht

 

Bir Sha

Macbeht
Macbeht

kespare klasiği olan Macbetch dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamayla sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor. William Shakespeare’in yazdığı, UlviyeKaraca’nın yönettiği oyunda; Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Nilay Yazıcıoğlu, Tuğrul Arsever rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Felatun Bey İle Rakım Efendi

Felatun Bey İle Rakım Efendi
Felatun Bey İle Rakım Efendi

 

Türk eserlerinde de sık olarak rastladığımız “yanlış batılılaşma” konusunu ironik bir yaklaşımla ele alan oyun Ahmet Mithat Efendi’ne ait. Selçuk Soğukçay’ın oyunlaştırıp yönettiği oyunda Arda Aydın, Aslı Aybars, Ayşegül İşsever, Doğan Şirin, Emrah Can Yaylı, Emrah Derviş Soylu, Engin Gürmen, Ezgim Kılınç, Gizem Akkuş, Fahri Kıncır, İrem Arslan, Nur Saçbüker, Osman Kaba, Sinan Bengier, Sarin Karadaş, Zeynep Ceren Gedikali, Nazife Oğlakçıoğlu, Pınar Pamuk, Yağmur Damcıoğlu Namak, Aybar Taştekin rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Son

Son
Son

Tüm bilgi dijital ortama aktarılmış, insanlar tek tek damgalanıp sınıflarına göre bölgelere yerleştirilmiş ve hafızalarını silen bedava yemeklerin etkisiyle her şeyi unutmaya başlamışlardır. Değiştirilmemiş gerçeklerin yazılı olduğu tek şey, tüm diğer belgelerle birlikte yok edilen işaretli kağıtlardır. İzleyicisini sorgulayıcı bir dünya içine sürükleyen Özgür Kaymak’ın yazıp yönettiği oyunda; Emre Çağrı Akbaba, Tarık Köksal, Aslı Menaz, Aslı Şahin, Ayşem Yağmur Ulusoy, Can Alibeyoğlu, Cemal Ahhan Şener, Ercan Demirhan, Onur Demircan, Özgür Atkın, Volkan
Öztürk, Neslihan Ayşe Öztürk, Zeki Yıldırım rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Karıncalar Bir Savaş Vardı

Karıncalar Bir Savaş Vardı
Karıncalar Bir Savaş Vardı

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenen askeri konu alan Boris Vian ve John Steinbeck’in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur’un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü’nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor. Oyun, 30
Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Vahşi Batı

Vahşi Batı
Vahşi Batı

Amerikan rüyasının nasıl bir kâbusa dönüştüğünü ele alan Sam Shepard’ın yazdığı Ergun Üğlü’nün yönettiği
oyunda Ahmet Saraçoğlu, Eraslan Sağlam, Rozet Hubeş, Serdar Orçin rol alıyor. Oyun, 31 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Can Yeleği

Can Yeleği
Can Yeleği

Anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü. Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor. Oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler