Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları Şubat Oyunları

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları Şubat Oyunları

İBB Şehir Tiyatroları Şubat Oyunları izleyici ile buluşuyor. İşte Şubat ayı içerisinde seyirci karşısına çıkacak olan oyunlar.

Tatlı Kaçık, Matruşka, İki Efendinin Uşağı, Hayal-i Temsil, Uzlaşma, Geç Kalanlar, Hisse-i Şayia, Hastalık Hastası, Komik-i Şehir Naşit Bey, Yangınlar, Ben Çağırmadım, Şahane Züğürtler, Çın Sabahta, Ay Carmela!, Nora (Bir Bebek Evi), Vahşi Batı, Kahvede Şenlik Var, Karıncalar-Bir Savaş Vardı, Felatun Bey ile Rakım Efendi, Maskeliler, 12. Gece, Ay Işığında Şamata

İBB Şehir Tiyatroları Şubat Oyunları

Tatlı Kaçık

Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkate bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafir ile değişmektedir. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarının peşinde Opal’in huzur dolu yaşamına giriverirler.

John Patrick’in yazdığı, Ahmet Levendoğlu ve Hasan Levendoğlu’nun
çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ayşe Kökçü, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, İbrahim Can, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Matruşka

Bir kadın… bir erkek… bir ilişki… kavgalar, çatışmalar, ayrılıp barışmalar, kopamayışlar… Varoluştan bugüne değişmeyen rutine, iki insanın birbirini tanıma, anlama, bir arada yaşama mücadelesine yeniden ve farklı bir yorumla yaklaşan Matruşka, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alıyor.

Tuncer Cücenoğlu’nun yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyunda
Cem Karakaya, Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

İki Efendinin Uşağı

Pantolone, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirme kararır almıştır. Evinde bir tören organize eder. Gençler birbirini sevmektedir fakat daha önce Pantolone’nin kızını evlendirmek için söz verdiği ve öldüğünü sandığı Federico Rasponi’nin bu törene gelmesi ile ortalık karışır.

Carlo Goldoni’nin yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda, Ali Murat Altunmeşe, Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Murat Bavli, Murat Coşkuner, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın rol alıyor. Oyun, 5-8 Şubat, 26-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Hayal-i Temsil

Eski makyör Dikran Efendi’nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; “ilk kadın”ları Afife Jale ve Bedia Muvahhit’i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor.

Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Hümay Güldağ, Şebnem Köstem, Yiğit Sertdemir rol alıyor. Oyun, 5-8 Şubat 2020 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 26-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Uzlaşma

Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor.

Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 5-8 Şubat 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Şahane Züğürtler

Rusya’da yaşanan devrimlerden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Bu ailelerden bir tanesi de Ouratieff’dir. Çar’a ait para yanlarındadır fakat aile paraya dokunmayarak hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını idame ettirmeye devam ederler. Fakat Çar’a ait olan bu parada gözü olan çoktur ve Ouratieff çifti parayı korumak için gayret göstermektedir.

Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval’in 1933 yılında yazdığı komedi, eğlenceli iki saat geçirmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat. Jacques Deval’ın yazıp Haldun Dormen’in yönettiği
oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Besim Demirkıran, Can Başak, Caner Bilginer, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça, Süeda Çil rol alıyor. Oyun, 22-25 Ocak 2020 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Ay, Carmela!

İspanya’da yaşanan iç savaştan dolayı Franco rejiminin rehin aldığı iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino, istemedikleri bir oyuna zorlanırlar. Bu süreçte yaşadıkları olaylar sebebiyle birbirlerini, evliliklerini ve savaşı sorgularlar.

Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 12-15 Şubat 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde, 19 22 Şubat 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Hastalık Hastası

Argan hastalık hastasıdır. Evde bir doktor bulunursa eğer istediğim zaman tedavi olurum ve cebimden kuruş para çıkmaz düşüncesi ile kızını bir doktorla evlendirmeye karar verir. Kızı ise başkasını sevmektedir. Karısı ise parasını elinden almaya çalışmakla birlikte kocasını aldatır.

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin Asutay Ersin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. Oyun, 6-8 Şubat 2020 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 19-22 Şubat, 26-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Çocuk Oyunları

  • HARİKALAR MUTFAĞI (7+ Yaş)
  • RÜYA(5+Yaş)
  • BENİM GÜZEL PABUÇLARIM (3+)
  • BİR KÜMES HİKÂYESİ(5+ Yaş)
  • ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ (5+ YAŞ)
  • POLLYANNA (7-77 Yaş)
  • YAŞASIN BARIŞ (5+ YAŞ)
  • YAŞAYAN SAYFALAR(6+YAŞ)
  • PALYAÇO PRENS (+3 YAŞ)
  • BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ (3+ Yaş)
  • ELMA KURDU KIRTIK (4-7 Yaş)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler