Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerHayvan Çiftliği sinemaya uyarlanıyor

İlgili Postlar

Hayvan Çiftliği sinemaya uyarlanıyor

George Orwell tarafından yazılan ve edebiyat tarihinin en çok okunan kitaplarından birisi olan Hayvan Çiftliği uyarlanıyor. İşte filmden ilk detaylar.

Kült roman olarak bilinen ve Hayvan Çiftliği içerisindeki hayvanların farklı bir hiyerarşisini anlatarak tarihi vurgular yapan Hayvan Çiftliği kitabı, Netflix için özel olarak uyarlanacak. Yapılan resmi açıklamalarda filmin Netflix platformunda yayına alınacağı belirtilirken özellikle kitabın hayranlarında büyük bir merak uyandırıldı.

Hayvan Çiftliği yönetmeni kim olacak?

Orwell’ın unutulmaz eserinin sinemaya aktarılmasında Andy Serkis rol alacak. Geleceğe dair farklı mesajların yer aldığı ve toplumsal düzendeki ilişkilere yönelik çarpıcı bir bakış açısı getiren romanın sinemada benzer şekilde etkileyici olması bekleniyor.

Daha önce de uyarlanmıştı

Hayvan Çiftliği kitabının çok sevilmesi daha önce de denemelerin ve uyarlamaların yapılmasını sağladı. Öyle ki hem beyaz perdede hem de televizyonlarda benzer kurgular sıklıkla yayınlandı. Fakat yeni çalışmanın farklı yanı, yeni nesil uyarlama ile filmin çekilecek olması. Daha önce Gollum ve Caesar rolü ile hala akıllarda yer edinen Andy Serkis’in filmde etkin bir şekilde yer olacak olması da film için beklentiyi arttıran detaylardan. The Imaginarium üzerinden yapımcı olarak da filmde yer alacak Andy Serkis, performansı ile filmde direk bir etki yapacak.

Yapımcı şirket 2012 yılında romanın haklarını almış olsa da kitap için film hazırlıkları ancak yapılabildi.

Hayvan Çiftliği ne anlatıyor?

Tarihi 1945’lere dayanan Hayvan Çiftliği, 1917 Rus Devrimi ve Sovyetler Birliği dönemlerindeki Stalinist’e kadar uzanıyor. Bağımsızlık, özgürlük, liderlik, işçi sınıfı, çalışma, dayanışma, gruplar arası ilişkiler gibi çok farklı konulara değinerek anlatılan döneme farklı bir bakış açısı sunan kitap, hayvanlar üzerinden bu sistemi anlatıyor. Kitapta yer alan yedi emirde “Tüm hayvanlar eşittir, ancak bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir” sözü ise sıklıklı vurgulanmakta ve kitabın sürekli hatırlanmasını sağlamaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler