Ana SayfaKimdirHalis Karataş Kimdir?

İlgili Postlar

Halis Karataş Kimdir?

Ünlü Türk jokey Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında? Halis Karataş aslen nereli? Halis Karataş hangi burç? Halis Karataş hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Halis Karataş Kaç Yaşında? Halis Karataş Aslen Nereli? Halis Karataş Hangi Burç?

Halis Karataş, 2 Ekim 1972 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Aslen Sivaslı olan Halis Karataş, Terazi burcudur.

Halis Karataş Kimdir?

Halis Karataş eğitim hayatını Sivas’ta tamamlamıştır. Çocukluğunda futbola ilgi duysa da amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş’ın da jokey olması nedeniyle bu alana yöneldi. Başlarda ailesi jokey olasına karşı olsa da, 14 yaşında jokeylik için adım atan Halis Karataş günümüzde “Sihirbaz” lakabıyla anılmaktadır. Kayınpederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kıran Halis Karataş’ın bu rekoru hala  kırılamamıştır. 2009’da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazanan Halis Karataş,  21 Temmuz 2009’a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı.

20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu’dan rekorunu alarak Türkiye spor tarihine geçen Halis Karataş, dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori’ye ortak olmuştur.

Kariyeri boyunca 6 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşayan Halis Karataş, 2006’da kazandığı Gazi Koşusu’ndan sonra hakkında şike ve adam yaralama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine yaptığı basın açıklamasında: “Öncelikle bu haberlerin gerçek dışı, kasıtlı ve kötü niyetli olduğunu, benim yıllardır çok çalışmakla elde ettiğim başarılarımı karalamaya yönelik olduğunu belirtmek istiyorum. Hakkımda iddialarda bulunan bu şahsı ablamla belki 5-6 kez gördüm. Bu kişi bizden intikam almak ve haksız çıkar sağlamanın tek yolunu ünlü bir kişi olmamdan dolayı şahsıma iftira atmakta bulunmuştur.” dedi.

Halis Karataş, eski TJK başkanlarından Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu vardır. Begüm Atman Karataş 28 Mart 2014 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler