Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerBu Hafta Sinema Salonlarına Giden İzleyici Sayısı

İlgili Postlar

Bu Hafta Sinema Salonlarına Giden İzleyici Sayısı

Hafta Sonu Gişe Rakamları: 15 – 17 Aralık 2017

Aile Arasında, geçtiğimiz hafta içerisinde vizyona giren Star Wars: The Last Jedi’a rağmen üçüncü hafta sonunda da 500 binin üzerinde seyirci sayısıyla hafta sonu gişe rakamları listesinin en tepesinde yer aldı.

Ödül sezonu ve taciz skandallarıyla sürüp giden gündem, Star Wars: The Last Jedi‘ın vizyona girmesiyle az da olsa değişmiş gibi görünüyor. Genel anlamda hayal kırıklığı yaratan The Force Awakens’ın ardından Rogue One’la hayranlarını bir nebze de olsa keyiflendiren Star Wars alemi, son filmi The Last Jedi’yla yeniden yükselişe geçmiş gibi görünüyor.

Amerika’da 220 milyon, dünya genelinde ise 450 milyon dolar gelir elde ederek maddi anlamda da başarı sağlayan The Last Jedi, Amerika da dahil birçok ülkede açık ara farkla en çok izlenen film olmuştu. Ancak Türkiye’de durum böyle değil.

Ülkemizde Çarşamba günü vizyona giren The Last Jedi, geçtiğimiz hafta sonunu 222.987 seyirciyle kapatırken ikinci sırada yer alabildi. Listenin ilk sırasında ise 3. haftasında da 500 binin üzerinde seyirci tarafından izlenilen Aile  Arasında yer alıyor.

3 hafta sonu arka arkaya 500 binden fazla izlenen film böylece Recep İvedik 5’in ardından bunu gerçekleştirebilen ikinci film oldu. Şu sıralarda 2.5 milyon barajında bulunan Aile Arasında’nın toplamda 4 milyon izleyiciyi rahatlıkla aşacağını öngörebiliriz. Uzun haftalar boyunca zirvede kaldıktan sonra yerini Gülse Birsel’in ilk uzun metraj senaryosunu yazdığı Aile Arasında’ya kaptıran Ayla ise listenin 3. sırasında yer alıyor.

Yapımcısının oldukça iddialı sözlerine rağmen Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için yarışacak 9 film arasında yer alamayarak Oscar adaylığı şansını yitiren filmin toplam gişesi ise 5 milyon seviyesinde. Filmin 6 milyona ulaşması zor görünüyor ancak Ayla’nın bu denli başarılı olması bu tarzdaki yapımların önünü açacağı aşikar.

Haftanın bağımsız filmlerine baktığımızda ise George Clooney’in yönetmenliğindeki Suburbicon‘un binin üzerinde seyirciyle toplamda 10 bine yaklaştığını görüyoruz. Başka Sinema’nın ilk hafta sonunu geçiren filmi Godard ve Ben1.440 seyirciye ulaşırken bir diğer bağımsız The Party ise 1.394 seyirci tarafından izlendi. Bu hafta da giden insanlarla birlikte yeni bir sinemaya giden seyirci sayısı ve gişe durumları ile ilgili haberimizde görüşmek üzere..

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler