Ana SayfaÜnlülerGülriz Sururi Hakkında Bilinmeyen O Gerçek...

İlgili Postlar

Gülriz Sururi Hakkında Bilinmeyen O Gerçek…

Gülriz Sururi hakkında bilinmeyen o gerçek…  Geçtiğimiz Pazar günü kaybettiğimiz Türk Tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan Gülriz Sururi’nin hayatındaki bilinmeyen gerçek yürekleri dağladı. Tedavi gördüğü hastanede vefat eden ve sesi sedasız toprağa verilen usta sanatçı hakkında bilinmeyen gerçek nedir? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Gülriz Sururi Hayatını Kaybetti!

Gülriz Sururi hakkında bilinmeyen o gerçek…

Gülriz Sururi hakkında bilinmeyen o gerçek… Geçtiğimiz Pazar günü hayatını tedavi gördüğü hastanede kaybeden ve yılın son günü sessiz sedasız toprağa verilen merhum sanatçı Gülriz Sururi hakkıda bilinmeyen gerçek, yürekleri dağladı.

Vasiyeti gereği sessiz sedasız toprağa verilen Gülriz Sururi’nin kalabalık cenaze töreni istememesinin altındaki sebep oldukça üzücü bir hikaye.

İki yaşındayken annesi vefat eden ve bu gerçeği yaklaşık 4 yıl sonra bir kayıkçıdan öğrenen Gülriz Sururi, 5 yıl önce verdiği röportajda bu konudan bahsetmişti.

İşte Meral Cumalı’nın yazımıyla Gülriz Sururi’nin bilinmeyen hikayesi…

Gülriz Sururi, Türk Tiyatrosunun en önemli isimlerinden birisiydi
Gülriz Sururi, Türk Tiyatrosunun en önemli isimlerinden birisiydi

Gülriz Sururi kimdir?

Annesinin öldüğünü 4 yıl sonra öğrendi!

“Yıl 1929… Dönemin ünlü dans salonlarından birinde tanışıp aşık olan Abdülhamit’in kilercibaşısı İbrahim Bey’in torunu Suzan Hanım ve Nazif Sururi Paşa’nın oğlu Lütfullah Bey, aileleri evlenmelerine izin vermediği için evden kaçarlar.

Türkiye’nin ilk profesyonel Müslüman primadonnası olan Suzan Hanım ve tenor Lütfullah (Sururi) Bey, yakın arkadaşları Melek Hanım’ın babası Muhlis Sabahattin Bey’in evine sığınır. Onları dansla, müzikle tanıştıran da Melek Hanım’dır.

Muhlis Sabahattin Bey ünlü ‘Ayşe’ operetini yeni bestelemiştir o sıralar. Operetteki Ayşe ve Ahmet rolünü onlara verir. İki aşık evlenir ve Suzan Lütfullah karnında kızı Gülriz’le ‘Ayşe’yi sahneler. Böylece Gülriz Sururi daha anne karnındayken sahneye aşina olur. Ama ne yazık ki bu mutluluk kısa sürer. Gülriz 2 yaşındayken Suzan Lütfullah Hanım, safrakesesinin patlaması sonucu 23 yaşında hayata veda eder…

Aile, Gülriz’den bu acı haberi saklar. ‘Annen Almanya’ya plak doldurmaya gitti’ diye onu oyalarlar. Bu haberi almak için çok küçük olduğunu düşünürler.”

Gülriz Sururi bu anısını şu şekilde anlatmıştı…

Annesinin öldüğünü 6 yaşındayken öğrenen Gülriz Sururi, o anı şöyle anlattı:

”6 yaşındaydım. Anneannemle çocuk parkına gitmiştik. Orada bir Rum ahbabına rastladı. Beni gösterek ‘Suzan’ın kızı’ dedi anneannem. Annemin konusu açılınca birden Rumca konuşmaya başladılar, aralarında ‘pethane’ sözcüğü geçti. Ben bu sözcüğü aklımda tuttum. Orada Rum kayıkçılar vardı, onlara kelimenin anlamını sordum, ‘öldü demek’ dediler.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler