Ana SayfaYaşamGIF'leri kullanarak pazarlamanızı güçlendirmenin 7 yolu

İlgili Postlar

GIF’leri kullanarak pazarlamanızı güçlendirmenin 7 yolu

Tumblr gibi siteleri ziyaret ettiyseniz GIF’lere aşina olmalısınız. GIF’ler, sürekli döngü halinde olan ve en temel biçimleriyle web için uygun olan video veya fotoğraflardan yapılmış animasyonlu görsellerdir. Artık blog makalelerinde yaygın olarak kullanılıyorlar ve tüm sosyal medyada internet memleri olarak bulunabiliyorlar. New York Times’a göre Tumblr, sitesinde her gün 23 milyon GIF üretiliyor. Bu sayının giderek artması bekleniyor. Facebook GIF’leri kabul etmeye başladığında, mesajlaşma hizmeti aracılığıyla her gün beş milyonun üzerinde GIF elde ediyordu.

GIF’ler, internette popülaritesi arttıkça kullanıcılarla iletişim kurmanın harika bir yolu oldu. Pazarlama stratejiniz üzerinde de önemli bir etkisi olabilir. İşte GIF’lerin işinizi pazarlamanıza yardımcı olabileceği yedi yol:

1. GIF’lerin tüketilmesi kolaydır

Dürüst olalım. Bu günlerde, bir kullanıcının dikkatini bir dakikadan fazla tutmak zor. Animasyonlu GIF’ler, kullanıcıların formatla etkileşime girmesini ve içeriğe ulaşmasını kolaylaştırır.

Ayrıca statik görüntülere hayat vererek ve izleyicinin dikkatini çekmek için ince hareketler kullanarak bir Instagram reklam kampanyası tasarlayabilirsiniz.

2. GIF’ler bir hikaye anlatabilir

GIF’ler, fikrinizi hızlı ve net bir şekilde iletmenin harika bir yoludur. Bazen bir şeyi görsel olarak anlatmak, onu sözlü olarak ifade etmekten daha kolaydır. GIF’ler, adım adım talimatları, kısa tarifleri göstermek veya bir hikayeyi iletmek için kullanılabilir.

3. GIF’ler duygular yaratabilir ve kişilik gösterebilir

İnsanlar bir duruma veya olaya yanıt olarak GIF’leri kullanarak kendilerini ifade ediyorlar ve bu belki de sosyal medyada en popüler olanı. GIF’ler, gönderilerinize (veya mesajlarınıza) mizah ekleyerek hedef kitlenizle bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca şirketinizin kişiliğini de gösterebilirler.

4. Bir ürünü veya teklifi göstermek için kullanılabilir

Hedef kitlenize ürününüze daha yakından bakmak ve onları satın almaya veya indirmeye teşvik edecek bazı özellikleri vurgulamak için bir GIF kullanabilirsiniz.

5. Video oynatmak için kullanılabilir

Videonuzu daha fazla kişinin izlemesini mi sağlamaya çalışıyorsunuz? Videonuzdan bir GIF yapın! Kullanıcılara filminizin tadına bakmalarını sağlayacak ve hepsini izlemeleri için onları ikna edecektir.

Bunun için Kizoa adlı GIF yapma programını kullanabilirsiniz. Kizoa, her durum için şablonlarla dolu 13 kategoriden oluşur. Kullanmak için bir hesap oluşturmanız ve giriş yapmanız yeterlidir. Hemen çalışma alanını ve aralarından seçim yapabileceğiniz şablon galerisini göreceksiniz. Şablonlar tamamen özelleştirilebilir ve müzik, gif ve metin gibi öğeler ekleyebilirsiniz. Nihai sonucu diğer sayfalarda paylaşabilir veya bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

6. E-posta pazarlamasında GIF’leri kullanın

Yapılan bir araştırmaya göre GIF içeren e-postalar, içermeyenlere göre yüzde 12 daha fazla gelir sağlıyor. İnsanların dikkatini çekecek ve söylediklerinizle ilgilenmelerini sağlayacaktır. Yaratıcı animasyonlarla, e-postalarınızda daha fazla tıklama sağlayabilirsiniz.

GIF’lerin e-posta ve diğer pazarlama türlerinde kullanımı giderek daha popüler hale geliyor.

7. Şirketinizin kültürünü vurgulamanızı sağlar

GIF’ler, hedef kitlenizle etkileşim kurarken aynı zamanda şirket kültürünün küçük bir bölümünü göstermenin eğlenceli bir yoludur. Kim olduğunuzu, sizi neyin güldürdüğünü ve tipik bir iş gününün neleri gerektirdiğini ortaya çıkararak onlara firmanıza içeriden bir bakış sağlayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler