Ana SayfaYaşamDünyanın En Tuhaf 10 İşi

İlgili Postlar

Dünyanın En Tuhaf 10 İşi

İşinizden biraz sıkılmış hissediyor ve bir değişiklik mi istiyorsunuz? Olağanüstü bir özgeçmiş oluşturun ve bu işlerden birini deneyin!

Muhtemelen herkesin zevkine göre değildirler ancak ister inanın ister inanmayın, bunlar aslında gerçek insanlar tarafından yapılan gerçek işlerdir.

İşte dünyanın en garip 10 işi

10) Profesyonel uyuyan

Finlandiya’daki bir otel, yataklarının rahatlığını test etmek için bir personel üyesini ‘profesyonel uyuyan’ olarak işe aldı. Kişi, her gece otel yataklarından farklı bir tanesinde yatar ve her biri ile ilgili memnuniyeti hakkında bir inceleme yazar.

9) Kurutma boyası gözlemcisi

Hayır, bu bir şaka değil. Birisi gerçekten de boyanın kurumasını izleyerek geçimini sağlıyor. Birleşik Krallık’ta bir adam şu anda bu işte çalışıyor ve günlerini yeni boya karışımlarının kurumasının ne kadar sürdüğünü test etmek, renk ve dokudaki değişiklikleri izlemek için karton sayfalarını boyayarak geçiriyor.

8) Tam zamanlı Netflix izleyicisi

Bütün gün televizyon izlemek için para aldığınızı hayal edin! Şanslı bir çalışan için bu rüya gerçek oldu. Netflix, tüm içeriklerini halka sunulmadan önce izlemesi için birilerini işe aldı. Bunların görevleri, klasik edebiyata dayanan romantik bir suç filmi ya da esprili konuşan hayvan TV şovu olsun, biz izleyicilerin tam olarak neyi aradığımızı bulmamıza yardımcı olan her programın doğru etiketini bulmak ve atamaktır.

7) Tren İticisi

Londra metrosunun kötü olduğunu düşünüyorsanız Japonya’daki trenleri görmelisiniz. ‘Oshiyalar’, kapılar kapanana kadar onları dışarıdan iterek mümkün olduğu kadar çok insanı bir trene bindirmek için işe alınır.

6) Profesyonel Yas Sahibi

Yüksek sesli bir cenaze Doğu Asya’da ölülere öbür dünyaya yolculuk ederken yardımcı olacağının düşünüldüğü bir gelenektiri. Bu nedenle yas tutan profesyoneller, ayinde yüksek sesle ağlamak ve gözyaşları dökmek için işe alınırlar.

5) Yılan Sağıcı

Bu iş yumuşak kalpli olanlar için değil. Bir yılan sağıcısının işi, zehirli yılanların zehirini anti-zehirlerde ve diğer ilaçlarda kullanılmak üzere kavanozlarda toplamaktır. Tanrıya şükür, biri yeterince cesur!

4) Köpek maması tadımcısı

Köpek maması tadımcısının işi kemikler, konserve et ve bisküviler de dahil olmak üzere yeni köpek maması ürünlerini tatmaktır. Bunu, rakip köpek maması markalarına ve insan mamasına kıyasla lezzet ve dokuyu test etmek için yaparlar. Hmm… lezzetli mi?

3) Koku Yargıcı

Yeni ürünlerin etkinliğini test etmek için gönüllülerin nefesini, ayaklarını ve koltuk altlarını koklamak üzere ‘koku yargıçları’ işe alınır. Kararlarının doğru olduğundan emin olurlar. Ayrıca bu yargıçların koku duyusu aylık olarak test edilir. Yargıçların iyiliği için bu ürünlerin işe yaradığını umalım!

2) Marmite Tadımcısı

Bu yiyeceği sevdiğinizi ya da nefret ettiğinizi söylüyorlar ve St John Skelton söz konusu olduğunda, takdirini gerçekten başka bir seviyeye taşıyor. Marmite tadımcılarından oluşan bir ekibin parçası olarak, Skelton her bir Marmite partisinin doğru doku, tutarlılık ve lezzet olup olmadığını kontrol etmekten sorumludur. Orada çalıştığı 30 yıl boyunca yaklaşık 3.000 kavanoz yemiş!

1) Tüplü Dalış Pizza Teslimatçısı

Florida’da bir su altı oteli olması yeterince tuhaf değilse, buna ek olarak, su geçirmez bir çantada deniz yoluyla taşıyarak onlara pizza tedarik eden tüplü dalış pizza dağıtımcıları var. Ne hizmet ama.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler