Ana SayfaYaşamGençler İçin En İyi 5 Vizesiz Ülke

İlgili Postlar

Gençler İçin En İyi 5 Vizesiz Ülke

Bir çoğumuz, kültürünü yakından tanımayı ve görmeyi çok istediğimiz ülkelere gitmeyi, vize uygulaması yüzünden hep ertelemişizdir. Vize işlemlerinin uzun sürmesi ve uğraştırıcı olması da bu hayallerimizden tamamen vazgeçmemize neden olmuştur. Son yıllarda; ülkemizdeki gelişmeler, vize uygulamalarına da yansıdı ve yeniden umut ışığı yaktı. Artık; bizlerden vize istenmeden, gidebileceğimiz birçok ülke bulunuyor ve özellikle de gençlere hitap eden seçenekler sunuyor.

1.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC; sadece kimliğinizle, pasaportsuz ve vizesiz gidebileceğiniz bir adres. Kıbrıs, Mayıs ve Ekim ayları arasında özellikle; deniz sezonunun çok cazip olmasıyla ve ülkemize yakınlığıyla güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Denizin haricinde; tarihi, doğası, lezzetleri özellikle de farklı gece kulüpleriyle, gençler arasında epeyce ilgi görüyor. Aynı zamanda üniversite eğitimi için de çok fazla gidilen ülkeler arasında yer alan Kıbrıs; tarihi yapılarıyla, plajlarıyla ve kahvesiyle meraklılarını bekliyor. Diğer ülkelere göre Kıbrıs uçak bileti fiyatları bariz bir şekilde çok daha uygundur.

2.Ukrayna

Ukrayna, vize uygulaması kalktığından beri son yıllarda gençlerin tatil için çok rağbet gösterdiği ülkeler arasında bulunuyor. 2017 yılının mayıs ayından itibaren, ülkeye yapılan seyahatlerde pasaportun da kaldırılıp sadece kimliğin yeterli olması; önümüzdeki aylarda da tatil ihtiyacımızı karşılayacak gibi görünüyor.

Ukrayna kışın; Karpat Dağlarında kayak yapmaya, yazın ise Karadeniz veya Azak Denizi sahillerine gitmek için güzel seçenekler sunuyor. Ayrıca başkent Kiev’in tarihi, doğal zenginlikleri, gece hayatı ve güzel kızları da ülkenin en çok ilgi gören yanları arasında bulunuyor.

  1. Brezilya

Biraz da Amerika kıtasına açılayım diyen gençler için Brezilya, eğlence çeşitliliği bakımından tercih edilen diğer ülkelerden birisi. Özellikle güzel kızları ve Rio Karnavalıyla çok tanınıp tercih edilse de futbol tutkusu olanları ve yağmur ormanlarıyla da büyük ilgi görüyor. Ülkede, 90 gün vize istenilmemesi ise diğer ülkelere göre daha fazla avantaj sağlıyor.

Tropikal iklimi, plajları, samba müzikleri ve geleneksel mutfağıyla farklı bir deneyim sunan Brezilya’nın; özellikle Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirleri, turizmde vazgeçilmezler listesinde yer alıyor.

4- Tayland

Uzakdoğu’nun cenneti olarak anılan Tayland; meşhur tropikal adaları ve Budist tapınakları ile büyük ilgi görüyor. Türk lirasının ülkede değerli olması ve 30 gün vizesiz kalınabilmesi gençler tarafından ilk tercih sebebi.

Tayland, son yıllarda balayı turizmi açısından da odak noktası oldu. Özellikle başkent Bangkok; 2016 yılında, turizmde Asya kıtasının cazibe merkezi haline geldi. Ayrıca ülkede Pattaya şehri, sıra dışı eğlenceleri ve çılgın geceleriyle çok tercih ediliyor.

Ülkenin, zengin Tay mutfağı da özellikle acılı, soslu, bol baharatlı yemek sevenlere yeni lezzetler sunuyor.

Tayland seyahatlerini daha rahat ve eğlenceli geçirmek istiyorsanız, kasım ve mart ayları arasındaki bir dönemde gidilmelidir. Ülkedeki muson yağmurları, yaz aylarında tropikal adalara ulaşmayı zorlaştırdığı için diğer aylarda seyahat çok fazla önerilmiyor.

5.Sırbistan

Vize derdi olmadan gidilebilecek diğer bir ülke olan Sırbistan, ulaşım, konaklama, yeme-içme ve eğlencede cazip fiyatlar sunmasıyla gençlere hitap eden diğer bir ülkedir. Özellikle başkent Belgrad’da; Tuna ve Sava nehirlerinin kıyısında bulunan eğlence mekanlarının her saat hareketli olması, en az Amsterdam’daki eğlenceler kadar rağbet görüyor.

Sırbistan, yemek kültürüyle de ülkemize yakın olması nedeniyle tercih ediliyor. Kültürü, eğlenceyi ve doğayı bir arada dolu dolu yaşamak isteyenler rotalarını Sırbistan’a çeviriyor.

Bu liste ucuz uçak biletinin adresi Biletmar.com tarafından hazırlanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler