Ana SayfaKimdirGazapizm Kimdir?

İlgili Postlar

Gazapizm Kimdir?

Gazapizm Kimdir ? Son dönemlerde Rap camiasının önde gelen isimlerinden olan Anıl Acar (Gazapizm)   Hakkındaki bilmek isteyeceğiniz her şey Gazapizm Kimdir ? haberimiz ile sizlerle..



Bugün Doğan Ünlüler

Gazapizm Aslen nerelidir ? Gazapizm şuan da kaç yaşındadır ? Gazapizm hangi burçtur ?

Aslen Elazığlı olan Gazapizm (Anıl Acar)  şuan 30 yaşında olup Burcu ise Yengeç’tir.

Gazapizm Kimdir ?

Gazapizm asıl adıyla Anıl Acar 20.07.1988 tarihinde doğmuştur Aslen doğduğu şehir olan Elazığ’lıdır  1997 yılında İzmire yerleşen Ünlü Rap’çi  Lise çağlarında  tanışmış olduğu Engin Erel (Gardiyan) ve Aykut Şahin (Sivo) ile birlikte hip hop müziği ile ilgilenmeye başlamıştır 2003 yılında ise  ilk rap’ini yazarak evde amatör deneme kayıtları almaya başlamıştır.02

2004 senesinde Gardiyan ( Engin Erel) ve Sivo (Aykut Şahin) ile birlikte YMF (Yalı Mcs Family) çatısını kurdular ve Balçova da Büyük çabalarla kurdukları stüdyo’larında profesyonel anlamda kendi kayıtlarını oluşturmuşlardır

Gazapizm tüm emek ve çabaları doğrultusunda Türk rapi’nde ismini sıkça duyduğumuz sanatçılardan olmayı başarmıştır. Büyük bir özveri  göstererek yolundan sapmayan Rapç’imiz .  Arkadaşları ile birleşip İzmir’in ilk ve tek müzik stüdyosunu kurarak hedefine emin adımlarla ilerledi  Argo İzmir.  Gazapizm sonrasında ise birbirinden başarılı singllara ve albümlere imza attı, hala da atmaya devam ediyor bu yolda emin adımlarla ilerliyor. En sonunda ise kendi gibi sokakların gerçek sesini duyan insanlarla karşılaştı ve 2016 yılında Sıfır Bir: Bir Zamanlar Adana’da dizisinin SoundTrack‘ine katkıda bulundu. Yine 2016 yılı içerisinde isminden ve kliplerinden sıkça  söz ettirecek bir albüm çıkartarak gözleri ve dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.

2009 yılında ise ‘Majör Depresyon’ albümünü piyasaya süren Gazapizm (Anıl Acar) hayal edilenin üzerinde albüm satışı ile gözleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra  Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından Tek Yanlış parçasına amatör bir klip çekilmiştir Son dönemlerde ise Gazapizm adını Çukur Dizi müzikleriyle sıkça duyurmaktadır.

Gazapizm Ne Anlama Gelir?

Gazapizm Türkçe kelimelerde karşılığı bulunmamaktadır fakat yine de Gazapizm’i  biraz anlamlandırmanıza yardımcı olacak olan  birkaç bilgi paylaşıcağız.

Anıl Acar‘ın (Gazapizm ) kendine mahlas olarak seçtiği Gazapizm kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup sonrasında ise İngilizce bir ek ile oluşturulmuş bir isimdir.

Türk Dil Kurumu’na bakıldığında ise  Gazap kelimesinin Arapça bir kelime olduğunu ve İsim; Öfke, kızgınlık, hiddet anlamlarını taşıdığını görebiliriz -izm eki ise  İngilizce bir ektir ve kelime sonlarında yer alarak geldiği kelimeyi bir akımın  adı haline dönüştürme görevinde kullanılmaktadır

Genel olarak toparladığımızda Gazapizm kelimesinin Gazapçı anlamında kullanılıyor olduğu  sonucuna varılmıştır. Şu zamana kadar birlikte çalıştığı isimler ise şöyledir;Gardiyan, Sivo, Zorba, Fuat Ergin, Rapangels, Kadıköy Acil, Sansar Salvo, Narkoz, Sayedar, Despo, Talking Gunz..

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler