Ana SayfaKimdirGani Müjde Kimdir?

İlgili Postlar

Gani Müjde Kimdir?

Türkiye’nin tanınan isimlerinden ünlü yapımcı ve Senarist Gani Müjde Kimdir? Gani Müjde hakkında merak edilen her şey ile Gani Müjde Kimdir? haberinde..


Bugün Doğan Ünlüler

Gani Müjde Aslen Nerelidir? Gani Müjde Şuanda Kaç Yaşında? Gani Müjde Hangi Burç?

Gani Müjde Aslen Kosovalı olup şuan 59 yaşındadır yapımcının burcu ise Yaydır.

Gani Müjde Kimdir?

Yapımcı, Karikatürist, senarist, yönetmen ve sunucu olan Türkiyede oldukça tanınan Gani Müjde’nin kim olduğu bir çok kişi tarafından merak ediliyor.  İstanbul’da, Kosova göçmeni ailenin dördüncü ve en küçük çocuğu olarak 27 kasım 1959 yılında dünyaya gözlerini açmıştır

Gani Müjde’nin Eğitim Hayatı

Gani Müjde, Güngören de İzzet Ünver Lisesi’ni bitirmiştir. Sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi Sinema – Televizyon Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlamış olan Ünlü Yönetmen Lise yıllarında karikatüre olan merak ve hevesi nedeni ile Gırgır adlı dergiye gidip gelerek belli bir zaman sonra dergide çalışmaya başlamıştır. Gani Müjde, 8 yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalışıp ardından Laklak isimli bir dergide editörlük yapmıştır. Daha sonra ise Gani Müjde bir grup arkadaşı ile birlikte ayrılarak Limon dergisini kurmuştur Bu dergide “Peynir Gemisi” başlığı ile sürekli yazılar yazan yapımcı Tükenmez kalem adı altında bir yazım ve prodüksiyon şirketi kurmuştur. Sanatçı Belma Canciğer ile evli olan Gani Müjde’nin, bir kız ve bir erkek Ece Su ve Arda adında iki çocuğu vardır.

Kariyer hayatı boyunca bir çok projeye farklı farklı katkıda bulunan Gani Müjde, 1988 yılında ise ünlü oyuncu Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrollerini üstlendiği “Arabesk” filminin senaryosunu kaleme alan kişi olarak dikkat çekmiştir. 1999 yıllarında ise Mehmet Ali Erbil, Demet Şener, Cem Davran, Hande Ataizi ve Sümer Tilmaç gibi bir çok tanınan usta isimlerin rol aldığı “Kahpe Bizans” adlı filmin senaryosunu yazmış ve yönetmiştir. Gani Müjde 2007 yılında Ata Demirer ve Vildan Atasever’in başrollerini paylaştığıyer  “Osmanlı Cumhuriyeti” filmininde senarist ve yönetmeni olarak görev almıştır.

Gani Müjde’nin Yapıtları:

Peynir Gemisi (22. baskı)
T.Örkiye (14. baskı)
Ayaküstü (9. baskı)
Beraber ve Solo Kaygılar (9. baskı)
Ahmak Islatan (6. baskı)
Aramızda Kalsın (6. baskı)
Seni sevdiğimi kimseye söyleme çünkü ben herkese söyledim (8. baskı)
Üç yanlış bir doğruyu götürür (4. baskı)
İsim, şehir, hayvan, bitki (2. baskı)
Kahpe Bizans (Senaryo kitabı)
Ya benimsin ya toprağın ya da arasını bulalım (2. baskı)
Bendeki kulak Van Gogh’ta yok

 

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler