Ana SayfaKimdirFunda Eryiğit Kimdir?

İlgili Postlar

Funda Eryiğit Kimdir?

Son dönemlerde yıldızı parlayan ve daha fazla kişi tarafından fark edilmeye başlayan Funda Eryiğit kimdir?

1984 yılında Hollanda’da doğan oyuncu, hayatının büyük bir bölümünü burada geçirdi. Daha sonrasında Türkiye’ye eğitim için gelen oyuncu, Kadir Has Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’ni kazandı. Burada Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyan oyuncu, ardından devlet konservatuarı tiyatro bölümüne devam etti.  İstanbul Üniversitesi’nde aldığı tiyatro eğitimi ile birlikte buradan mezun olma hakkı elde eden Funda Eryiğit, başta tiyatro daha sonrasında ise dizi ve sinema filmi projelerinde yer aldı.


Bugün Doğan Ünlüler

Funda Eryiğit Kimdir? Hangi Yapımlarda Yer Aldı?

Özellikle 2012-2013 yılında fark edilen ve bu yıllarda oynadığı oyunlarla ödüller alan oyuncunun en büyük ödülü 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri ile verilen en iyi kadın oyuncu ödülü.  Afife Tiyatro Ödülleri en iyi kadın oyuncu dalında aday olan fakat ödül alamayan Funda Eryiğit, Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından birisi olarak gösteriliyor.

Çok farklı yapımlarda yer alan Funda Eryiğit’in ilk projelerinden bir tanesi İş Arıyoruz adlı sinema filmi.  Televizyon hayatına 2008 yılında başlayan oyuncunun ilk dizisi Canım Ailem.  Canım Ailem dizisinden Seyhan adlı karakteir canlandıran oyuncu, kısa süre içerisinde sevilirken ardından İstanbul’un Altınları, Uçurum, Eski Hikaye, Karadayı ve Poyraz Karayel gibi dizilerde yer aldı.  Oyuncunun en dikkat çektiği projeler ise Poyraz Karayel ve Karadayı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler