Ana SayfaKimdirFeyha Çelenk Kimdir?

İlgili Postlar

Feyha Çelenk Kimdir?

Günümüzde ise İkizler Memo – Can dizisinde Nursine Nine karakterine hayat vermekte olan usta oyuncu Feyha Çelenk Kimdir?Feyha Çelenk Nerelidir? Feyha Çelenk Kaç Yaşında? Feyha Çelenk Hangi Burç? Feyha Çelenk Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Feyha Çelenk Kimdir? Nerelidir? Feyha Çelenk Kaç Yaşında? Feyha Çelenk Kimdir? Hangi Burç?

Feyha Çelenk Kimdir, 1 Ocak 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 73 yaşında olan oyuncu Oğlak burcudur.

Feyha Çelenk Kimdir?

1963 senesinde Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamlamıştır. Aynı sene tiyatro sanatçısı Ali Cengiz Çelenk ile dünya evine girdi. 1971 senesine kadar Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.
1971-1972 senelerinde tiyatro sezonunda eşi Ali Cengiz Çelenk’in Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne atanmasıyla ilk yerleşik düzene geçen Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev almaya başladı. Eşi tarafından Devlet Tiyatroları’nda ilk kez açılmış olan “Feraizcizade Mehmet Şakir Gençlik Tiyatro Kursu’nda” eğitmen görevini yaptı.
1987-1994 seneleri arasında Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü görevini ve sanatçılığı aynı anda yürüttü. 1987 senesinde yer aldığı tek kişilik “Sular Aydınlanıyordu” oyunundaki performansıyla, “Ulvi Uraz En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. 1989 senesinde Bursa’nın ilk özel çocuk korosu olan “Ali Cengiz Çelenk Çocuk Korosu”nu kurdu ve yönetim kurulu fahri başkanlığı görevini yaptı.
1990-2001 seneleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanlığı görevini devam ettirdi. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kurucu üyeleri arasında yer alan Çelenk, 1995 senesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu’nu kurdu.
1997 senesinde Bursa Çocuk Sanat Evi’nde artık unutulmakta olan ortaoyunu geleneğini Ramazan ayına özel temsiller verilmesini sağlayarak baştan başlattı.

Günümüzde ise İkizler Memo – Can dizisinde Nursine Nine karakterine hayat vermekte.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler