Ana SayfaKimdirFettah Can Kimdir?

İlgili Postlar

Fettah Can Kimdir?

Yapmış olduğu besteler ve çıkardığı albümlerle listeleri sallayan, birçok ünlüye beste veren dinlediğimiz birçok şarkıda imzası olan Fettah Can Kimdir? Fettah Can Biyografisi ve hakkında bilinmeyenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Fettah Can Nerelidir? Fettah Can Kaç Yaşında? Fettah Can Hangi Burç?

Fettah Can, 12 Ekim 1975 tarihinde Bursa‘nın Karacabey ilçesinde doğdu. 43 yaşında olan sanatçı terazi burcudur.

Fettah Can Kimdir?

Çocukluğu İnegöl’de geçen Fettah Can müziğe bıçak imalatı yapan babasının yönlendirmesiyle başladı. Fettah Can o yıllarda gelecekteki mesleğiyle ilgili hayaller kurmadığını söyleyerek ekliyor: “Ben o yaşlarda şarkı söylemekten bile utanırdım. Ama babamın isteği üzerine, gündüzleri tezgahtarlık yaparken akşamları belediye konservatuvarında şan dersleri almaya başladım. Bir yandan da ut ve gitar çaldım. Şarkı yazma isteğim de çoktu. Ve o yıllarda söz yazıp besteler yaptım. Bir yandan da dışarıdan liseyi bitirdim ama üniversiteye gitmedim. Kendimi müzik dersleriyle eğittim. Barlarda şarkı söyleyip hayatımı kazandım.”

Müzik hayatında daha etkili işler yapabilmek adına İstanbul’a yerleşen Fettah Can, ilk olarak Emel Müftüoğlu‘na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla  piyasada büyük ses getirdi. Bursa’dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile beraber Hande Yener‘in 2002 senesinde yayınlanan Sen Yoluna… Ben Yoluma… isimli albümüne 11 şarkı birden yazmışlardır. Bu Albümün büyük başarısının ardından Levent Yüksel, Gülben Ergen, Sibel Can, Murat Boz gibi isimler  ile birlikte çalışmaya başladı.

Besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik piyasasının en gözde isimlerinden biri olarak tanıdığımız Fettah Can Sezen Aksu, Petek Dinçöz, Hande Yener, Gülben Ergen, Sibel Can, Ebru Gündeş, Işın Karaca, İzel, Levent Yüksel, Emel Müftüoğlu, Murat Boz ve daha bir çok sanatçı ile birlikte çalışarak her sene müzik sektörüne uzun süre unutulmayacak şarkılar kazandırmıştır. Fettah Can Türkiye’de bestecilik kariyerinde çok önemli bir yere sahiptir.

2010 senesinde Hazine ismini verdiği ilk albüm çalışmasıyla, yorumcu kimliğiyle bu işin üstadı olduğunu kanıtladı.

Fettah Can, başarılarını Türkiye sınırları içerisinde kalmasını tercih etmedi ve yine geçtiğimiz yıl Yunanistan’ın en önemli sanatçılarının başında gelen Giorgos Mazonakis’in albümüne 3 bestesini verdi. Bu sebeple Türkiye’ye ilk defa Avrupa’dan besteci kategorisinde en büyük ödüllerden birini kazandı. Bu besteler ile Yunanistan’da platin plak ödüllerine layık görüldü.

Yoğun ilgi üzerine 2011 senesi yazında “Sana Affetmek Yakışır” şarkısıyla sevenlerine bir sürpriz daha yaparak dijital platformlarda beğenilerine açtı. Şarkı çıktığı ilk gün TTnet Müzik ve Kavun gibi yasal platformlarda 2.632.101′in üzerinde dinlenme oranıyla rekora doğru koşmaya başlamıştır.

2011 yazının sonlarında “Boş Bardak” adlı singel’ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Şarkı o kadar çok sevildi ki youtube üzerinde Türk sanatçılar arasında en çok takip edilen eser haline geldi.

Fettah Can 2012 yılınsenesinin ilk çeyreğinin son günlerinde hayranlarına “Boş Bardak” isimli eserinin de yer aldığı “Aklımda Kalanlar” albümü ile bir kez daha hayranlarının karşısına çıktı. Albümün çıkış parçası olarak Mandilanalar’a Brezilya’da çektiği klip ile dikkatleri üzerine çekti. Yaz boyunca Türkiye’nin dört bir yanında ve Avrupa’da verdiği konserler ile sevenleri ile buluşan Fettah Can emin adımlarla kariyerinde ilerledi.

Fettah Can 2012 senesinde 36.000 Taksici arasında yapılan Anket sonucu Yılın Sanatçısı olarak seçildi.

2012 Yaz sonunda Hayranlarına bu seferde Rüzgar Ektim Fırtına Biçeceğim şarkısı ile merhaba dedi ve listelerde başarı yakaladı.

2013 yılı sonuna doğru “Yalanlar Cumhuriyeti” adlı yeni Albümünü sevenleri ile buluşturdu ve bu albümde de Fettah Can iyi bir çıkış yaptı, sevenlerinden tam not aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler