Ana SayfaDedikoduFazıl Say'dan Genco Erkal'a Destek

İlgili Postlar

Fazıl Say’dan Genco Erkal’a Destek

Geçtiğimiz günlerde 4 yıl hapis istemiyle yargılandığı öğrenilen usta oyuncu ve tiyatro sanatçısı Genco Erkal’a sanat dünyasından destek gelmeye devam ediyor. Fazıl Say’dan Genco Erkal’a destek geldi. İşte Fazıl Say’ın o sözleri;

Genco Erkal Hakkında 4 Yıl Hapis İstemi!

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret‘ iddiasıyla dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Savcılığın 2016’da gönderilen ihbarı beş yıl sonra işleme koyduğu ve Erkal’ın Twitter hesabında geriye dönük tarama yapıp üç tweet’i seçtiği ortaya çıktı.

Erkal’ın “3 farklı paylaşımında Erdoğan’a hakaret ettiği” belirtilerek 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Usta Oyuncu Genco Erkal, “Reklamlarda Oynamam”

Genco Erkal’dan Açıklama

Bu durum üzerine Genco Erkal sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı;

“Paylaşımlarımda hakaret yoktur. Hiçbir zaman olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum”

Genco Erkal kimdir?

Fazıl Say’dan Genco Erkal’a Destek

Genco Erkal’ın yalnız olmadığını söyeleyen usta sanatçı Fazıl Say sosyal medya hesabı üzerinden

“Genco Erkal yalnız değildir. Genco Erkal Türkiye’dir! Efsane sanatçımızdır. 83 yaşındadır ve açılan saçmasapan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında dört yıl hapsi isteniyor. Dava açacaklarına, ceketini ilikleyip eğilsinler böyle büyük bir sanatçının önünde. Rezillik bu ve artık yetti!” açıklamasını yaptı.

Fazıl Say kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler