Ana SayfaKimdirFatih Kısaparmak Kimdir?

İlgili Postlar

Fatih Kısaparmak Kimdir?

Sevilen oyuncu Fatih Kısaparmak, 31 Ocak 1961’de Elazığ’ın Maden ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimci bir ailenin tek çocuğu olarak doğdu. Annesi Yıldız Hanım, emekli bir ilkokul öğretmeni; babası ise Necip Güngör Bey, sırasıyla ortaokul ve öğretmen okulu müdürü, il milli eğitim müdürü, ortaöğretim genel müdürü ve bakanlık teftiş kurulu başkanı olarak hizmetler vermiştir. Yayınlanan beş eseri de bulunan bir bürokrattır.



Bugün Doğan Ünlüler

Fatih Kısaparmak Kimdir? Fatih Kısaparmak Nerelidir?  Fatih Kısaparmak Kaç Yaşındadır? Fatih Kısaparmak Hangi Burç?

Fatih Kısaparmak, 31 Ocak 1961’de Elazığ’da dünyaya gelmiştir. 57 yaşında olan sevilen başarılı oyuncu Kova burcudur.

Fatih Kısaparmak Kimdir?

Lise öğrenimini Ankara Deneme Lisesi’nde tamamladıktan sonra, bir süre İktisat ve Hukuk fakültelerinde öğrenim gördü. Ankara Devlet Konservatuvarı ile Ankara Radyosu`nda müzik ile uğraştı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde ise resim çalışmaları yaptı. Ankara Deneme Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarında, Tasvir Gazetesi’nde çalışarak TBMM foto muhabirliği yaptı. Üniversite döneminde, başta Varlık olmak üzere çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde şiirleri, röportajları ve araştırmaları yayımlandı.

İlk kitabını 1982`de yayımlanan Yukarı Fırat Havzası’ndaki inceleme ve derlemelerini topladığı “Dil Folkloru Açısından Harput Ağzı’dır. Fatih Kısaparmak, “Ve Ağır Sevdam” adını taşıyan bir şiir kitabı da bulunan sevilen sanatçı şiir alanında da eser vermiştir.

Fatih Kısaparmak, “Bay Kilim” ve “Türkü Baba” olarak anılmaya başlandı. Türk Halk Müziği’nde, “türkü formunda beste” adı verilen, geleneksel Anadolu müzik kültürünün, genç kuşaklara aktarılmasında büyük rol oynadı.

Fatih Kısaparmak, önce “Grup Kilim” ve “Grup Mozaik” daha sonra “Grup Avrasya” adlı üç farklı konser orkestrası kurdu. Erzincan, Gölcük ve Pakistan depremzedeleri ile Zonguldak Grizu faciasında yaşamlarını kaybedenlerin yanı sıra Darülaceze, UNICEF vb. kurumların yararına “Toplumsal Dayanışma ve Yardım Konserleri” düzenleyerek sosyal konularda da önemli katkılarda bulundu.

Fatih Kısaparmak, “Kilim-Nazlı Bebe”, “Yarına Kaç Var – Bekle Küçüğüm”, “Cemre Düşünce”, “Güneşi Biz Yandırdık”, “Portakal Çiçeğim”, “Hoşçakal”, “Mozaik” ve “Dicle`nin Oğlu” adlarını taşıyan albümleriyle birçok ödüle layık görüldü.

Azerbaycan ‘dan, Bakü’ye, Almatı’dan Aşkabat’a Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan ve Özbekistan’da, ABD, Rusya, Bosna – Hersek, Venezuela, Avustralya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, Köln, Frankfurt’tan Münih’e kadar birçok Avrupa şehirlerinde gurbetçilerimize konserler verdi. Halkımız Fatih Kısaparmak’a birçok unvanı layık gördü: “Bay Kilim”, “Çağdaş Ozan” ve “Türkü Baba” gibi.

2000 yılında, halk müziğine ve folklora olan büyük katkılarından ötürü Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanına layık görüldü.

Malatyaspor ve Elazığspor’da, toplam 3 dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Fatih Kısaparmak, İstanbul- Elâzığ Kültür Vakfı’ndaki kurucu üyeliğinin yanı sıra, Elazığlılar Dayanışma Derneği’nde de yönetici ve genel sekreter olarak çalıştı.

1991 yılında, haber spikeri, televizyon program yapımcısı ve ekonomist Şebnem Kısaparmak ‘la hayatlarını birleştirdi. Çiftin, bu evlilikten, Ozan (d.1992) ve Kaan (d.2005) adlarında iki erkek çocukları Dünya’ya geldi.

 

Albümleri


Kilim (1987)
Yarına Kaç Var – Bekle Küçüğüm (1989)
Cemre Düşünce (1990)
Güneşi Biz Uyandırdık (1991)
Portakal Çiçeğim (1992)
Hoşçakal (1994)
Mozaik 1 (1995)
Dicle’nin Oğlu (1996)
Olur Mu Böyle Hasan (1998)
Mor Salkımlı Sokak (1999)
Ve Senin Şiirlerim (1999)
Bu Dağ Ne Rüzgarlar Gördü (2000)
Vay Benim Hayallerim (2001)
Sevdaysa Sevda, Kavgaysa Kavga (2003)
Ben İki Kere Ağladım (2004)
Belki Dönemem Anne (2007)
Aşk Ve Özgürlük İçin (2009)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler