Ana SayfaYaşamEvde Uzun Süre Saklayabileceğiniz Gıdalar

İlgili Postlar

Evde Uzun Süre Saklayabileceğiniz Gıdalar

Kısa sürede dünyaya yayılan virüs salgını sebebi ile karantina durumuna geçen dünya düzeninde Evde Uzun Süre Saklayabileceğiniz Gıdalar listesi oluşturduk.

Evde Uzun Süre Saklayabileceğiniz Gıdalar

Dünyayı saran virüs salgını sebebi ile oluşan hasarı en aza indirmek için karantina dönemi başladı. Bu dönemde evlerimizden olabildiğince az çıkmalıyız ve sosyal ortamlarda bulunmamalıyız. Bu günlerde evimizde uzun süreli olarak muhafaza edebileceğimiz ürünlerin bir listesini hazırladık.

Besin kaynağı kuru bakliyatlar

Acil durumlarda uzun süreli olarak dayanabilecek olan kuru bakliyatlar hem dayanıklılık hem de besin değeri bakımından listenin başında bulunuyor. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi gıdaların oluşturmuş olduğu kuru bakliyatlar grubu, karbonhidrat ve protein bakımından zengin besleyici gıdalar olarak uzmanlar tarafından öneriliyor.

Doyurucu pirinç çeşitleri

Uzun yıllardın acil durumlarda en çok tercih edilen gıdaların başında gelen pirinç, az miktarda tüketildiği zaman bile son derece doyurucu oluyor. Birçok çeşidi bulunan pirinç ailesinde özellikle bulgur besleyici olması ve dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor.

Besleyiciliğiyle ve uygun fiyatıyla makarna

Hemen hemen her kesim tarafından sevilerek tüketilen ve ülkemizde de oldukça popüler olan gıdalardan birisi makarna. Besin değerinin yüksek, kalorisinin az ve fiyatının uygun olması ile ön plana çıkıyor. Makarnada A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum bulunuyor. Makarna ayrıca karbonhidrat bakımından zengin olmasıyla da dikkat çekiyor.

Her derde deva bal

Bal seneler geçse dahi bozulmayan tek gıdadır. Dolayısı ile acil durumlarda stoklanması gereken gıdaların arasında üst sıralarda bulunur. Yapısı gereği uzun süre bekletildiği zaman şekerlenme ve renk değişimi meydana gelse dahi antibiyotik özelliğini kaybetmiyor.

Doğal asidik sirke

Sirke keskin yapısı bile biliniyor ve doğal bir asidiktir. Besinlere tat vermesi ve bakterilere karşı güçlü bir özelliği olması sebebi ile kullanılan sirke, uzun süre saklandığı zaman dahi tazeliğini koruyabiliyor.

Mercimek ve tarhana

Mercimek ve tarhana yüksek besin değeri ile ön planda. Özellikle yeşil mercimek yemeği ve tarhana çorbası direnci yüksek tutuyor ve hastalıklara karşı mücadelede önemli rol alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler