Ana SayfaKimdirEngin Öztürk kimdir?

İlgili Postlar

Engin Öztürk kimdir?

Engin Öztürk kimdir? Fatmagül’ün Suçu Ne? isimli Tv dizisinde canlandırdığı Selim Yaşaran karakteriyle tanıdığımız Engin Öztürk kaç yaşında? Engin Öztürk aslen nereli? Engin Öztürk hangi burç? Engin Öztürk biyografisi ve hakkında bilmeniz gerekenler, ünlü oyuncu hakkında bilinmeyenler ve merak ettiklerinizi sizler için bir araya getirdik.

Engin Öztürk kaç yaşında? Engin Öztürk aslen nereli? Engin Öztürk hangi burç?

28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir‘de dünyaya gelen Engin Öztürk, ailesinin dördüncü çocuğudur. 3 kız kardeşi vardır. Bulgaristanlı olan Engin Öztürk şu an 32 yaşındadır ve terazi burcudur.

Engin Öztürk kimdir?

Babası aslen Bulgaristan, annesi ise Selanik göçmenidir. Lise yıllarından itibaren 8 yıl kadar voleybol ile uğraştı. Liseyi Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi’nde okudu. Lisenin ardından havacı astsubay olan babasının sayesinde 2003 yılında İzmir Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulun girdi. 2006 yılında buradan mezun olduktan sonra yeniden üniversite sınavlarına girerek Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı. İlk oyunculuk deneyimi 2010 yılında Vedat Türkali‘nin senaryosunu yazdığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” isimli Tv dizisi oldu. Dizide Beren Saat, Engin Akyürek, Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran gibi başarılı oyuncular ile birlikte rol aldı.

Daha sonra 2012 yılında Serdar Akar ve Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde ve Emrah Serbes‘in senaristliğinde çekilen “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” dizisinde ikinci kez karşımıza çıktı. O yılların fenomen dizisinde Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, Ege Aydan, Seda Bakan, Sezin Akbaşoğulları gibi usta oyuncular ile birlikte rol almıştır. Ardından 2013 yılında ekranlara gelen “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Şehzade Selim karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Dizide Halit Ergenç,Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi usta oyuncular ile birlikte oynadı. Son olarak da 2015 yılında ekranlara gelen Hatırla Gönül isimli dizide Yusuf rolü ile karşımıza çıktı.

Engin Öztürk Dizileri

  • 2019 – Yüzleşme (Ömer)
  • 2018 – Hakan: Muhafız
  • 2016 – Yüksek Sosyete (Kerem)
  • 2015 – Hatırla Gönül (Yusuf)
  • 2014 – Hayat Yolunda (Op. Dr. Cem Korcan)
  • 2013-2014 – Muhteşem Yüzyıl
  • 2012-2013 – Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
  • 2010-2012 – Fatmagül’ün Suçu Ne?

Engin Öztürk Filmleri

  • 2013 – Çanakkale Yolun Sonu (Sinema Filmi)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler