Ana SayfaÜnlülerEngin Altan Düzyatan Yeni Belgesel İle Geliyor

İlgili Postlar

Engin Altan Düzyatan Yeni Belgesel İle Geliyor

Afrika’da yaşanan susuzluğa dikkat çekmek için “Sen de Tanık Ol” belgeseli çeken Engin Altan Düzyatan Yeni Belgesel İle Geliyor.

Daha önce Afrika Bölgesi’nde yaşanan susuzluğa dikkat çekmek amacı ile “Sen de Tanık Ol” belgeselini çekerek güzel bir çalışmaya imza atan Engin Altan Düzyatan, yeni bir belgeselin çekimlerini tamamladı.

Engin Altan Düzyatan Kimdir?

Engin Altan Düzyatan Yeni Belgesel İle Geliyor

Daha önce Afrika Bölgesi’nde yaşanan susuzluğa dikkat çekmek amacı ile “Sen de  Tanık Ol” isimli belgesel çekimi gerçekleştiren başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan, bu kez de dünyanın karşı karşıya kaldığı bir başka tehlike olan plastik sorununa dikkat çekmek için kamera karşısına geçti.

2018 yılının Eylül ayında belgesel ekibi ile birlikte çalışmalarına başlayan başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan, 6 aylık ön çalışma sonrasında 1 yıl boyunca dünyanın farklı ülkelerinde çekimler yaptı.

Hindistan, Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya’da plastik sebebi ile yok olmaya yüz tutmuş olan yerlere ve dünyanın en kirli nehri olarak bilinen  Endonezya’daki Citarum’a gitti. Bangkok’ta bulunan çöplerle dolu şehir kanallarının temizlenme çalışmalarına katılarak çöp temizledi.

Aynı zamanda Phuket’te, Mercan Kayalıkları’nda su altı dalışı yaptı.

“Sen de Fark Et” isimli belgeselde plastiklerin, dünyada yaşamını sürdüren bütün canlıları nasın etkilediğini anlatan Düzyatan, bir önceki çekmiş olduğu belgeselinin final kısmında olduğu gibi bu belgeselde de bir fotoğraf sergisi açacak.

Ölümcül Tehlike: Mikroplastik

Başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan şu açıklamada bulundu:

“Etrafımız bir kez kullanılmak üzere tasarlanan ve neredeyse anında atılan plastiklerle çevrili… Bu tek kullanımlık plastikler okyanuslarımıza dağılıyor ve deniz yaşamını bitiriyor. Her gün, sayıları git gide artan ve içleri kamışlar, plastik torbalar ve halatlarla dolu, kuşlar, balıklar ve deniz canlıları ölü olarak kıyılara vurmaktalar. Bu global soruna geleceğimiz, çocuklarımız için farkındalık yaratmak istedim”

Engin Altan Düzyatan Instagram

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler