Ana SayfaÜnlülerElçin Sangu Tazminat Ödemek Zorunda

İlgili Postlar

Elçin Sangu Tazminat Ödemek Zorunda

Menajeri Başay Okay ile sözleşmesini fesheden Elçin Sangu’ya Okay tarafından haksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Bir süredir devam eden davada karar çıktı. Mahkeme kararına göre Elçin Sangu tazminat ödemek zorunda. İşte detaylar;

Başay Okay Elçin Sangu’ya Dava Açtı

Başay Okay, oyuncusu Elçin Sangu’yahaksız yere sözleşmeyi feshettiği iddiasıyla dava açtı. Okay, kendisine gelen teklifleri Elçin Sangu’yla ilgilenebilmek için kabul etmediğini de belirtti. Ünlü oyuncu, 2015 senesinde imzalanan sözleşmenin kölelik sözleşmesi olduğu yönünde cevap dilekçesi yazarak davacının beyanlarının kurgu mahsulü olduğunu belirtip davanın reddini istemişti.

Okay Davada Israrcı Oldu

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Başay Okay’ın avukatı ile Elçin Sangu ve avukatı katıldı. Okay’ın avukatı, “Müvekkilim Elçin Sangu’yu keşfedip İzmir’den İstanbul’a getirmiştir. Diksiyon eğitiminden oyuncu koçluğuna kadar hepsiyle ilgilenip çeşitli dizilerde rol almasını sağlamıştır. Ancak davalı sözleşmeyi haksız yere feshedip yeni bulduğu bir menajer ile aynı sözleşme imzalamıştır. Davamızın kabulünü istiyoruz” dedi.

“Ben Sana Yetemiyorum”

Elçin Sangu, Başay Okay’ın “Ben sana yetemiyorum” diyerek menajerliğinden ayrılmak istediğini belirtti: “Biz kendisiyle ağlayarak ayrıldık. Kendisi ertesi gün zor durumda olduğunu belirterek 100 bin lira para istedi. Beni, menajer Gaye Sökmen’e eliyle götüren de kendisidir. Reklam projelerinde yer almamda hiçbir katkısı yoktur.”

Elçin Sangu “Hep Kötü Kadın Rolleri Geliyordu”

Dava İnsan Hakları Mahkemesine Taşınacak

Elçin Sangu’nun avukatı Ali Demirel, şu açıklamayı yaptı: “Yasal hakkımız olan duruşma talepli İstinaf Kanun yoluna başvuracağımızı bildiririz.”  Sangu, mahkeme kararının ardından duruşma salonunu terk etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Başay Okay’ı haklı bularak davasını kabul etti. Mahkeme, Elçin Sangu’nun 100 bin dolar cezai şart ile 2 milyon 378 bin lira maddi tazminatı 6 yıllık faiziyle birlikte Okay’a ödemesine hükmetti. Oyuncu, kararın ardından sinirlenerek duruşma salonunu terk etti ve şunları söyledi: “Karara itiraz edeceğiz. Gerekirse dosyayı İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız.”

Elçin Sangu’dan Açıklama

Duruşmanın ardından Elçin Sangu, sosyal medya hesabında avukatının açıklamasını paylaştı ve ‘sessiz kalmayacağım’ dedi.

“Bu zamana kadar hep sessiz kaldım ama Artık yeter! Bu güne kadar bana yapılanları anlatmadım fakat daha fazla susmayacağım! Bu da hepinize açık davetimdir.Sevgilerler…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler