Ana SayfaÜnlülerElçin Sangu "Hep Kötü Kadın Rolleri Geliyordu"

İlgili Postlar

Elçin Sangu “Hep Kötü Kadın Rolleri Geliyordu”

Romantik komedi dizilerinin başarılı isimlerinden olan Elçin Sangu geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda kariyerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu zamana kadar ön yargıları yıkmak için çok uğraştığını dile getiren Elçin Sangu “Hep kötü kadın rolleri geliyordu” diyerek imajını nasıl değiştirdiğini açıkladı. İşte Elçin Sangu’nun o açıklamaları;

Hazal Kaya İsyan Etti

Dizi ve film sektöründeki kalıp güzellik algısını eleştiren ünlü oyuncu Hazal Kaya “Kilo aldığım dönemde dergiler için kapak çekimine gidip, sonrasında iç sayfalara alındığımı öğrendiğim oldu.” diyerek “Dizi sektörü de ‘kilolu’ diye kadına başrol vermiyor. İnsanlar güzellik standartlarına uyan kadınları izlermiş… Zayıf ya da güzel kadınlar da sadece öyle oldukları için başarılı olmuyor. Bu algı da çok klişe ve yanlış. Bu değersizleştirmenin bir parçası.” açıklamasını yapmıştı.

Hazal Kaya Kimdir?

Ezgi Mola’dan Destek Geldi

Hazal Kaya’nın açıklamalarının ardından arkadaşının sözlerine katılarak kendisinin bu algıları yıktığını dile getiren başarılı oyuncu Ezgi Mola “Hiçbir zaman incecik değildim, öyle bir beklentim de yok. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Ayrıca bakılması gereken tek şey; o rolün hakkını verebilir mi, veremez mi? Erkeklere yapılmıyorsa kadınlara da yapılmamalı. Bu durum kadınlar için handikap değil, algının değişmesi gerektiği konusunda bir mesajdır. Bu hiç adil bir durum değil. Çünkü her türlü fizikte insan var, hepsi de bir karakteri canlandırabilirler” dedi.

Ezgi Mola Kimdir?

Elçin Sangu “Hep Kötü Kadın Rolleri Geliyordu”

Yunus Özdiken, Commun Store’un ilk mağazasını Palladium AVM’de açtı. Özdiken’i açılışta sevgilisi Elçin Sangu da yalnız bırakmadı. Elçin Sangu açılışta kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sangu’ya Hazal Kaya’nın “Kilolu kadınlara başrol verilmiyor” sözleri de soruldu. Ünlü oyuncu bu soru üzerine “Bazen toplumun, bazen de yapımcının baskısıyla oyuncu çirkin olduğuna inandırılmaya çalışılıyor. Psikolojisi bozulan oyuncu yüzüne bir şey yaptırıyor. Sonra da ‘estetikten geçilmiyor’ diyorlar. Herkes güzel, yakışıklı olmak zorunda değil. İşini iyi yapsın yeter. Bana da başta hep kötü kadın rolleri geliyordu. ‘Kızıldan masum çıkmaz’ diye bir algı vardı. Önyargıları kırmak için uğraşıyorum.” yanıtını verdi.

Sangu, başrolünde oynadığı dizi için final kararı alınması hakkında da şöyle dedi: “Bu kadar zor zamanlarda insanların özveriyle çalıştığı işlerin hakkı 6 bölüm değil. 6 bölümde bir işin kendini anlatabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla orada başka faktörler devreye giriyor.” yanıtıyla son dönemde dizilerin erkenden ekranlardan kaldırılmasını da ince bir şekilde eleştirdi.

Elçin Sangu Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler